Фарбування валиком чи пензлем – «за» і «проти»

Більшість наявних на ринку інтер’єрних фарб можна наносити на стіну як пензлем, так і валиком. Найчастіше для фарбування стін використовують обидва ці інструменти, але вибір між пензлем і валиком залежить від кількох чинників: нашого вміння, фактури стіни та ефекту, якого хочемо досягти.

Фарбування пензлем

Це найдавніша та найбільш традиційна техніка фарбування стін. Пензель – дуже точний інструмент, тому його варто використовувати для фарбування дрібних елементів, країв і місць, які вимагають підвищеної уваги. Існує багато різновидів пензлів, тож, застосовуючи правильний розмір і тип, ми зможемо нанести фарбу на будь-яке місце, навіть важкодоступне. Так, тонкими пензлями зазвичай фарбують пази і заглибини, широкими – зовнішні кути та великі поверхні, а за допомогою радіаторного пензля можна з легкістю фарбувати внутрішні кути. Краї найкраще покривати фарбою, використовуючи пензель середньої жорсткості, а для фарбування дрібних елементів брати м’який конічний пензель.

Тип основи

Для фарбування декоративних штукатурок і структурних поверхонь слід використовувати пензель, оскільки його щетинки проникають у борозенки і заглибини декоративної структури, більш повно та ретельно покриваючи поверхню шаром фарби.

Якщо ж фарбуємо великі рівні поверхні, то краще використовувати валик. Невідповідно застосований пензель може залишити на стіні смуги і сліди від рухів руки. Крім того, фарбування пензлем менш економне, тому що витрачається більша кількість фарби, а малярне покриття виходить значно товщим.

Фарбування валиком

Завдяки малярному валику малярне покриття на стіні виходить тонким, однорідним і рівним. Цей інструмент ідеально підходить для фарбування гладеньких, правильно підготовлених стін. Довжина ворсу валика підбирається залежно від фактури стіни. Чим гладкіша поверхня, тим коротшим має бути ворс (приблизно 10 мм). Якщо виникають сумніви щодо гладкості основи, краще використовувати валик з довшим ворсом.

ПОРАДА

Фарбуючи валиком, не притискайте його до поверхні занадто сильно, щоб не залишити на стіні непривабливих смуг. Найефективніша техніка фарбування – «літерою V». Вона дозволяє дуже швидко і за одне нанесення покривати фарбою великі поверхні. На ринку представлено кілька видів валиків. Валики з синтетичним ворсом призначені для фарб на водній основі, з натуральним ворсом – для фарб на основі розчинників, а губчасті – для олійних фарб.

Пензлем і валиком

Найкращий метод  фарбування кімнати – змішана техніка. Вона полягає у фарбуванні кутів, заглибин та важкодоступних місць пензлем, а потім великих поверхонь стін – валиком. Такий змішаний метод роботи найбільш ефективний, він дозволяє заощадити час і не витрачати надмірну кількість фарби.

Фарбуючи поверхню радимо використовувати керамічну плямовідпірну фарбу для інтер’єрів MAGNAT Ceramic 3 яка володіє відмінною покривною здатністю, не розбризкується при фарбуванні, та наноситься на поверхню: пензликом, валиком чи способом розпилення.

Після завершення роботи інструменти необхідно ретельно вимити. Повністю висохши, вони будуть знову готові до використання.

Схожі статті

6 модних кольорів стін для меблів у кольорі дуб рустикальний – ідеї та рекомендації

Дуб рустикальний – це колір, що захоплює своєю глибиною, виразним текстурним малюнком деревини і теплим відтінком. Якщо вам до вподоби стиль кантрі, тосканський або вінтаж, на нього варто звернути увагу. Який відтінок стін пасуватиме до меблів у такому кольорі? Ми вибрали 6 модних пропозицій.

Детальніше

Інтер’єр в екостилі – екологічний стиль у дизайні квартири

Як оформити в екостилі вітальню, кухню, спальню чи ванну кімнату, щоб вона була натуральною та екодружньою? Якщо ви хочете дізнатися, що означає екостиль в інтер’єрі, читайте нашу статтю і знайомтеся з ідеями для квартири в стилі еко!

Детальніше

Ідеї для ​​невеликої робочої кімнати вдома – як її облаштувати?

Працюєте віддалено чи маєте власний бізнес, яким керуєте з дому? Варто організувати в своїй оселі хоча б невелику робочу кімнату, щоб упродовж дня відгородитися від домашніх справ, які можуть вас відволікати. Створення зони, присвяченої професійній діяльності, допоможе вам зосередитись та ефективніше використовувати свій час. Ознайомтеся з ідеями для невеликої робочої кімнати вдома.

Детальніше

Оливковий колір стін – де застосовувати і з чим поєднувати?

Оливковий колір заспокоює та дарує гарний настрій. Він асоціюється з відпочинком і перетворює інтер’єр на оазис природності. Де оливковий колір стін буде найкращим варіантом та з якими іншими барвами його варто поєднувати?

Детальніше