Як ідеально рівно розмежувати колір стелі і стін – поради досвідчених малярів

Рішення освіжити помешкання та вибір відповідного відтінку фарби – це лише початок справи. Одне з найскладніших завдань – охайно і рівно розділити кольорові площини, особливо на стиках кольору стін і стелі. Як акуратно розмежувати колір стіни і стелі? Достатньо запастися деякими інструментами, ознайомитися з нашими перевіреними методами, та використовувати плямовідпірну фарбу MAGNAT Ceramic 7. Фарба не лише не розбризкується при нанесенні, а й має відмінну покривну здатність.

Місце розмежування

Щоб вирішити, в якому саме місці розділяти колір стін і стелі, необхідно врахувати тип поверхні. У разі нової, ідеально рівної найкраще підійде так званий кутовий розділ, тобто межа, що проходить на стику площини стіни зі стелею. Такий метод відділення стін від стелі легко підкреслить будь-які нерівності – тому, якщо стіна нерівна, краще робити межу нижче лінії стику, залишивши смужку білого кольору шириною до п’ятнадцяти сантиметрів. Однак варто пам’ятати основне правило: у разі темніших стін широкий бордюр білого кольору зробить стіну, а отже, і всю кімнату, нижчою. З вузьким бордюром вийде навпаки – завдяки ньому кімната буде здаватися вищою. У разі заокруглених кутів можна перенести темніший колір стіни на стелю, створюючи на її поверхні смужку шириною кілька сантиметрів.

Перший крок: позначення лінії-орієнтиру

Насамперед за допомогою лазерного рівня відмірюємо потрібну відстань від краю стелі або стіни і проводимо горизонтальну чи вертикальну лінію.

Другий крок: наклеювання малярної стрічки

Далі очищаємо поверхню стіни чи стелі від будь-яких забруднень та пилу. У разі свіжопофарбованої поверхні треба почекати не менше доби, поки фарба висохне – тільки тоді можна приклеювати до стіни чи стелі стрічку, щільно притискаючи той край, який має визначати межу кольорів. Завдяки цьому фарба не затікатиме під стрічку і відклеювати її буде легше. Розмежування кольорів у куті вимагає точного, ретельного приклеювання стрічки по лінії кута. Передусім слід уникати заходження стрічки на сусідню площину – будь-які білі лінії будуть кидатися в очі і матимуть неестетичний вигляд. У разі нерівних кутів хорошим рішенням буде застосувати плоский пензель зі скошеною щетиною і розрівняти нанесену фарбу маленьким валиком.

Третій крок: нанесення фарби

Фарбу зручно розподіляти невеликим валиком, наприклад, спеціальною моделлю з обмежувачем, або спеціальним пензлем для стиків. Фарба повинна заходити на малярну стрічку. Щоб розгладити нерівності, потрібно провести напівсухим валиком по нижньому краю нижче стику. Важлива порада: фарба не повинна бути занадто густою, інакше під стрічкою будуть утворюватися підтікання, а зайва волога може повністю відклеїти стрічку від поверхні стіни або стелі.

Четвертий крок: відклеювання стрічки

Малярну стрічку відклеюємо від основи акуратно та у відповідний час. У разі виробів перевірених брендів інформацію про те, як довго стрічка повинна залишатися приклеєною, можна знайти на упаковці. Як правило, малярну стрічку з просоченням відклеюють вже на етапі підсихання фарби. Паперову краще залишити, доки фарба не висохне. Після зняття малярної стрічки всі кути обробляються пензлем і маленьким валиком. Останній етап – фарбування широким валиком решти площин, прилеглих до стику.

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше