Як ідеально рівно розмежувати колір стелі і стін – поради досвідчених малярів

Рішення освіжити помешкання та вибір відповідного відтінку фарби – це лише початок справи. Одне з найскладніших завдань – охайно і рівно розділити кольорові площини, особливо на стиках кольору стін і стелі. Як акуратно розмежувати колір стіни і стелі? Достатньо запастися деякими інструментами, ознайомитися з нашими перевіреними методами, та використовувати плямовідпірну фарбу MAGNAT Ceramic 7. Фарба не лише не розбризкується при нанесенні, а й має відмінну покривну здатність.

Місце розмежування

Щоб вирішити, в якому саме місці розділяти колір стін і стелі, необхідно врахувати тип поверхні. У разі нової, ідеально рівної найкраще підійде так званий кутовий розділ, тобто межа, що проходить на стику площини стіни зі стелею. Такий метод відділення стін від стелі легко підкреслить будь-які нерівності – тому, якщо стіна нерівна, краще робити межу нижче лінії стику, залишивши смужку білого кольору шириною до п’ятнадцяти сантиметрів. Однак варто пам’ятати основне правило: у разі темніших стін широкий бордюр білого кольору зробить стіну, а отже, і всю кімнату, нижчою. З вузьким бордюром вийде навпаки – завдяки ньому кімната буде здаватися вищою. У разі заокруглених кутів можна перенести темніший колір стіни на стелю, створюючи на її поверхні смужку шириною кілька сантиметрів.

Перший крок: позначення лінії-орієнтиру

Насамперед за допомогою лазерного рівня відмірюємо потрібну відстань від краю стелі або стіни і проводимо горизонтальну чи вертикальну лінію.

Другий крок: наклеювання малярної стрічки

Далі очищаємо поверхню стіни чи стелі від будь-яких забруднень та пилу. У разі свіжопофарбованої поверхні треба почекати не менше доби, поки фарба висохне – тільки тоді можна приклеювати до стіни чи стелі стрічку, щільно притискаючи той край, який має визначати межу кольорів. Завдяки цьому фарба не затікатиме під стрічку і відклеювати її буде легше. Розмежування кольорів у куті вимагає точного, ретельного приклеювання стрічки по лінії кута. Передусім слід уникати заходження стрічки на сусідню площину – будь-які білі лінії будуть кидатися в очі і матимуть неестетичний вигляд. У разі нерівних кутів хорошим рішенням буде застосувати плоский пензель зі скошеною щетиною і розрівняти нанесену фарбу маленьким валиком.

Третій крок: нанесення фарби

Фарбу зручно розподіляти невеликим валиком, наприклад, спеціальною моделлю з обмежувачем, або спеціальним пензлем для стиків. Фарба повинна заходити на малярну стрічку. Щоб розгладити нерівності, потрібно провести напівсухим валиком по нижньому краю нижче стику. Важлива порада: фарба не повинна бути занадто густою, інакше під стрічкою будуть утворюватися підтікання, а зайва волога може повністю відклеїти стрічку від поверхні стіни або стелі.

Четвертий крок: відклеювання стрічки

Малярну стрічку відклеюємо від основи акуратно та у відповідний час. У разі виробів перевірених брендів інформацію про те, як довго стрічка повинна залишатися приклеєною, можна знайти на упаковці. Як правило, малярну стрічку з просоченням відклеюють вже на етапі підсихання фарби. Паперову краще залишити, доки фарба не висохне. Після зняття малярної стрічки всі кути обробляються пензлем і маленьким валиком. Останній етап – фарбування широким валиком решти площин, прилеглих до стику.

Схожі статті

Який колір стін підібрати під коричневі меблі у кухні – ідеї та варіанти

Кольори землі, тобто бежеві, світло- і темно-коричневі, сьогодні на піку популярності! Ще кілька років тому модними були білі, а також сірі кухні. Однак зараз у тренді кольорові кухонні фасади, особливо у барвах, що асоціюються з природою та вписуються до модних інтер’єрів у стилі сканді, бохо, вінтаж або mid-century modern. На додачу до зеленого і відтінків синьої гами зустрічаються і темні меблі. То який же колір стін буде найкращим рішенням для кухні з коричневими меблями? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій статті. Також ми покажемо варіанти дизайну з кухонними шафками світло- і темно-коричневого кольору.

Детальніше

Інтер’єр у кольорах землі – ідеї та варіанти

Бежеві і кремові, коричневі, зелені і сірі у повній палітрі відтінків, а на додачу вибілені сині та жовті – це кольори, притаманні природі, які зазвичай називають кольорами землі. Користуючись цим простим ключем, ви легко створите гармонійні колірні поєднання, які впишуться до будь-якого стилю. Барви землі підкреслять мінімалізм скандинавських інтер’єрів та лофтів, увиразнять елегантність класичних композицій та створять ідилічну, теплу атмосферу в рустикальних і вінтажних помешканнях.

Детальніше

Три варіанти затишних спалень Східного характеру у відтінку куркуми

Ваша спальня заслуговує на особливу увагу, адже це кімната з особливим завданням. Вона повинна бути затишною, щоб прийняти вас у свої обійми наприкінці дня, і продуманою, щоб ви насолоджувалися своїм перебуванням тут, а пізніше – спокійним глибоким сном. Пропонуємо вам три ідеї для спальні Східного характеру у відтінку куркуми.

Детальніше

Фісташковий колір стін – для яких інтер’єрів підходить фісташковий колір і з чим його поєднувати

Фісташковий колір – чудовий вибір для помешкань. Він м’який, світлий, спокійний. Фісташковий відтінок стін красиво комбінується з деревиною, білим кольором та іншими відтінками зеленої гами. Що варто знати про інтер’єри пофарбовані у фісташковий колір? З чим поєднувати стіни фісташкового кольору у вітальні та інших кімнатах? Ознайомтеся з порадами.

Детальніше