Як візуально збільшити малу кухню – поради експерта

Навіть якщо ваша кухня має скромний метраж, за допомогою кількох дизайнерських хитрощів її можна зробити візуально більшою, просторішою та світлішою. Якщо вас давно цікавило питання, як збільшити маленьку кухню, сьогодні ви знайдете найкращу відповідь. Що важливо, ці методи не змушують робити у помешканні капітальний ремонт, і вартість в цілому не висока.

Кольори, які розширюють простір

У невеликих приміщеннях варто використовувати ясні кольори, які відбивають світло, подібно до фоторефлектора освітлюючи простір. Стіни в маленькій кухні можна пофарбувати фарбою MAGNAT #Kolor Love Mattlatex у білий колір, чи скористатись системою кольорування використовуючи інший відтінок.

Інтер’єр малої кухні

Облаштовуючи кухню невеликого розміру, слід уникати різких контрастів і надмірного перевантаження простору. Декор і візерунки краще звести до мінімуму, віддаючи перевагу світлим, однотонним аксесуарам і текстилю у кольорах, наближених до відтінку стін. Важливо створити враження порядку та гармонії, тому різнобарвне дрібне кухонне начиння повинно бути сховане подалі від очей, у шафці чи шухляді.

Якого кольору меблі підходять для малої кухні?

Якщо вас цікавить, який колір меблів найкраще підходить для малої кухні, наші експерти радять: дотримуйтеся того ж принципу вибору, що й для кольору стін. Ясні фасади шаф гарно відбиватимуть світло, а сосна або вибілена деревина додадуть інтер’єру легкості. Меблі не повинні контрастувати з фоном. Якщо у вас білі кухонні шафи, використайте для стін фарбу у білому кольорі.

Як візуально розширити вузьку кухню?

Вузькі та довгі кухні також можуть становити проблему для облаштування. Найкраще, якщо в таких приміщеннях найважливіші елементи інтер’єру, як-от стіл зі стільцями, шафки чи мийка, будуть розташовані на найбільш віддалених одна від одної стінах. Їхній колір теж варто враховувати. Якщо найближчі одна до одної стіни будуть найсвітлішими в кімнаті, автоматично буде здаватися, що простір між ними більший, ніж є насправді.

Світло – це важливо

До речі, варто пам’ятати, що жоден колір не допоможе оптично змоделювати простір, якщо не подбати про відповідне освітлення. Якщо в маленькій кухні немає вікна, зробіть ставку на яскраве верхнє освітлення і додаткові локальні джерела світла, хоча б над робочою поверхнею. Непоганою ідеєю буде встановити під навісними шафками світлодіодні стрічки.

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше