Фарбування латексною фарбою – поради експерта  

Латексні фарби є одними з найпопулярніших видів фарб на ринку. Користувачі вибирають їх з огляду на довговічність покриття, стійкість до миття і широку палітру барв. За допомогою латексних фарб можна самостійно пофарбувати стіни в домі. Потрібно лише пам’ятати кілька важливих правил.

Вибір кольору

З чого починається процес фарбування? Звісно, з вибору кольору фарби. На рішення про колір стін впливає не тільки наш смак, але й саме приміщення: його розмір і призначення. Латексні фарби можна використовувати для будь-яких інтер’єрів. Ці фарби мають хорошу покривну здатність, стійкі до миття та безпечні для здоров’я людини. Маленькі і вузькі кімнати слід фарбувати у світлий колір, завдяки чому вони будуть візуально здаватися більшими. І навпаки, у разі великих, просторих, високих приміщень можна дозволити собі темні відтінки або поєднання кількох кольорів. Які б не були стіни, світлі чи темні,  стелю краще залишити білою – це освітлює приміщення.

Вибір інструментів

Наступний етап – це вибір інструментів. Основне питання, яким задається кожен, хто вирішив пофарбувати стіни: „Брати пензель чи валик?” У разі латексної фарби та фарбування великих поверхонь варто придбати валик з коротким ворсом – він рівномірно розподілить фарбу по стіні, забезпечуючи гладеньку поверхню. Хорошим рішенням буде придбати валик з телескопічною ручкою, який допоможе нам пофарбувати навіть високі приміщення. Але не можна забути і про пензель, адже він знадобиться при фарбуванні важкодоступних місць: кутів, країв, поверхонь навколо дверних і віконних коробок та радіаторів опалення. Для цього слід запастися маленьким пензлем і спеціальним зігнутим, так званий „радіаторним” пензлем.

Підготовка приміщення до фарбування

Маючи фарбу та потрібні інструменти, можемо розпочинати ремонтні роботи. Однак, перш ніж приступати до фарбування, необхідно ретельно підготувати приміщення. Дуже важливо належним чином захистити меблі (за можливості перенести їх в іншу кімнату), підлогу, підвіконня, розетки, радіатори опалення, дверні та віконні рами. Місця й предмети, на які можуть потрапити бризки фарби, накриваємо щільною плівкою і ретельно заклеюємо малярною стрічкою.  

Фарбування приміщення

Фарбування стін не є складним завданням, але слід пам’ятати, що починати  необхідно з важкодоступних місць, які, як згадувалося раніше, фарбуються маленьким пензликом. Далі можна переходити до фарбування площини стін тут знадобиться валик з телескопічною ручкою.  Спочатку фарбуємо стелю, потім решту стін. Виконуємо валиком довгі рухи вгору-вниз, окремі фрагменти з’єднуємо по мокрому. Не варто переривати роботу на середині, оскільки це може негативно вплинути на результат фарбування. Також зверніть увагу на рекомендації виробника: в яких умовах має проводитися фарбування (вологість повітря, температура), чи потрібно розбавляти фарбу перед її нанесенням якщо так, то в яких пропорціях і для яких основ це слід робити, скільки шарів латексної фарби необхідно наносити і з яким часовим інтервалом. Фарбуючи поверхню радимо використовувати латексну зносостійку фарбу MAGNAT #kolor love Mattlatex, яка не лише стійка до миття, а й призначена для приміщень із високою експлуатацією. 

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше