Фарбування валиком чи пензлем – «за» і «проти»

Більшість наявних на ринку інтер’єрних фарб можна наносити на стіну як пензлем, так і валиком. Найчастіше для фарбування стін використовують обидва ці інструменти, але вибір між пензлем і валиком залежить від кількох чинників: нашого вміння, фактури стіни та ефекту, якого хочемо досягти.

Фарбування пензлем

Це найдавніша та найбільш традиційна техніка фарбування стін. Пензель – дуже точний інструмент, тому його варто використовувати для фарбування дрібних елементів, країв і місць, які вимагають підвищеної уваги. Існує багато різновидів пензлів, тож, застосовуючи правильний розмір і тип, ми зможемо нанести фарбу на будь-яке місце, навіть важкодоступне. Так, тонкими пензлями зазвичай фарбують пази і заглибини, широкими – зовнішні кути та великі поверхні, а за допомогою радіаторного пензля можна з легкістю фарбувати внутрішні кути. Краї найкраще покривати фарбою, використовуючи пензель середньої жорсткості, а для фарбування дрібних елементів брати м’який конічний пензель.

Тип основи

Для фарбування декоративних штукатурок і структурних поверхонь слід використовувати пензель, оскільки його щетинки проникають у борозенки і заглибини декоративної структури, більш повно та ретельно покриваючи поверхню шаром фарби.

Якщо ж фарбуємо великі рівні поверхні, то краще використовувати валик. Невідповідно застосований пензель може залишити на стіні смуги і сліди від рухів руки. Крім того, фарбування пензлем менш економне, тому що витрачається більша кількість фарби, а малярне покриття виходить значно товщим.

Фарбування валиком

Завдяки малярному валику малярне покриття на стіні виходить тонким, однорідним і рівним. Цей інструмент ідеально підходить для фарбування гладеньких, правильно підготовлених стін. Довжина ворсу валика підбирається залежно від фактури стіни. Чим гладкіша поверхня, тим коротшим має бути ворс (приблизно 10 мм). Якщо виникають сумніви щодо гладкості основи, краще використовувати валик з довшим ворсом.

ПОРАДА

Фарбуючи валиком, не притискайте його до поверхні занадто сильно, щоб не залишити на стіні непривабливих смуг. Найефективніша техніка фарбування – «літерою V». Вона дозволяє дуже швидко і за одне нанесення покривати фарбою великі поверхні. На ринку представлено кілька видів валиків. Валики з синтетичним ворсом призначені для фарб на водній основі, з натуральним ворсом – для фарб на основі розчинників, а губчасті – для олійних фарб.

Пензлем і валиком

Найкращий метод  фарбування кімнати – змішана техніка. Вона полягає у фарбуванні кутів, заглибин та важкодоступних місць пензлем, а потім великих поверхонь стін – валиком. Такий змішаний метод роботи найбільш ефективний, він дозволяє заощадити час і не витрачати надмірну кількість фарби.

Фарбуючи поверхню радимо використовувати керамічну плямовідпірну фарбу для інтер’єрів MAGNAT Ceramic 3 яка володіє відмінною покривною здатністю, не розбризкується при фарбуванні, та наноситься на поверхню: пензликом, валиком чи способом розпилення.

Після завершення роботи інструменти необхідно ретельно вимити. Повністю висохши, вони будуть знову готові до використання.

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше