Кремовий колір стін – з чим поєднувати і де використовувати?

Кремовий колір має багато шанувальників, адже він теплий, приємний, світлий. Цей колір асоціюється з родинною атмосферою, теплом, їжею. Його також часто вибирають для невеликих приміщень. Чи в кожному інтер’єрі він матиме гарний вигляд? Яка різниця між кремовим і бежевим та між кремовим і екрю? З чим поєднувати кремовий колір? Відповіді на ці запитання і цікаві ідеї використання фарби кремового кольору ви знайдете у нашій статті. А ще ми підготували для вас кілька композицій з фарбами MAGNAT #Kolor Love Mattlatex та MAGNAT Ceramic 7!

Кремовий колір – які його властивості? Бежевий і кремовий – у чому різниця?

Якого відтінку крем у торті? Напевно, перед вашими очима виникає колір між білим і оранжевим, з невеликою домішкою жовтого: світлий, приглушений і теплий. Саме таким є кремовий колір – частий вибір не тільки для смачної випічки, але й для стін в інтер’єрах.

Чим характеризується кремовий колір? Це барва з бежевої гами – дуже вибілених відтінків коричневого. Тож чи є різниця між кремовим і бежевим? Бежевий – надзвичайно широке поняття. Сюди входить велика кількість різних відтінків – як кремовий, так і ті, які ми описуємо як колір кави з молоком, пісочний, бісквітний, шампань. Бежеві кольори можуть бути холодними або теплими. Кремовий колір є, безсумнівно, теплою барвою з бежевої гами.

Кремовий дуже близький до відтінку екрю. То яка ж між ними різниця? У кремовому відчутні більш теплі, оранжеві тони. Екрю більше тяжіє до сірого. Однак ці відмінності мінімальні, і перейматися цим не варто. Вибираючи колір для стін, важливо не заглиблюватися в нюанси найменування, а враховувати розмір кімнати, рівень її освітленості, обраний стиль дизайну і власні уподобання.

Кремовий колір стін як відтінок бежевої гами позитивно впливає на наші відчуття:  заспокоює, знімає напругу і покращує настрій. Це створює відчуття безпеки і глибокого релаксу. Як і всі теплі відтінки, кремовий колір робить інтер’єр більш затишним, сімейним, привітним і радісним.

Кремовий колір стін – який відтінок вибрати?

Кремовий колір на стінах – це хороша альтернатива іншим світлим кольорам, як-от білому чи сірому. Він свіжий, але теплий, тож інтер’єр буде затишним і привітним. Водночас, хоча цей колір і теплий, але він візуально не зменшує приміщення, а навпаки – освітлює його, робить яснішим та просторішим.

Ясний, теплий кремовий відтінок бажано обирати для дещо темнуватих приміщень і тих, які використовуються переважно зі штучним освітленням. Слід пам’ятати, що коли пофарбувати стіни в кремовий колір у дуже сонячній кімнаті, де вікна виходять на південь або захід, ефект може виявитися занадто яскравим і теплим. Для таких приміщень краще вибирати більш холодні відтінки бежевої гами.

Їдальня в стилі бохо. Стіна  пофарбована фарбою MAGNAT #Kolor Love Mattlatex.

Кремовий колір стін – до яких інтер'єрів він пасує?

Кремовий колір на стінах гарно вписується насамперед у більш класичні і традиційні інтер’єри. Він ідеально підійде для інтер’єрів у стилі бохо, особливо в поєднанні з живими зеленими рослинами і яскравими акцентами пляшково-зеленого чи темно-синього кольору.

Кремовий відтінок також можна вводити до інтер’єрів у стилі класичний модерн, вінтаж, ретро, ​​мід-сенчурі модерн та шеббі-шик. Цей колір також «любить» інтер’єри, натхненні півднем Італії чи Іспанії – він пом’якшить яскраві барви, але залишить приємну, відпочинкову атмосферу.

В яких кімнатах кремовий колір стін буде найкращим варіантом? Насамперед, у вітальні – це готовий рецепт для теплого і затишного інтер’єру, особливо якщо поєднати його з білою або сірою гамою і світлим деревом. Кремові стіни також гарно підходять для спальні, адже вони створюють атмосферу, повну гармонії та спокою. Їх також часто використовують в дитячих кімнатах, і навіть в їдальні та кухні – особливо у класичному та ретро стилі.

Кремовий колір – з чим поєднувати? Меблі та доповнення

Розмірковуєте, з якими кольорами поєднуються кремові стіни? Ось наші рекомендації!

  • Інші відтінки бежевої гами, аде більш насичені, як-от солона карамель, кориця, кава з молоком, смажений мигдаль, льон. Завдяки цьому ви створите красивий, гармонійний інтер’єр, який викликатиме захоплення буквально з порогу.
  • Холодний і насичений темно-синій – це варіант для любителів контрастів і яскравих акцентів в інтер’єрі. Синій «охолодить» кремовий відтінок і додасть йому елегантності.  
  • Нейтральні сірі – сірі кольори доповнень або меблів приглушать тепло кремових стін та нададуть інтер’єру сучасного вигляду.
  • Прохолодні пастелі, насамперед блакитні і м’ятні – вони контрастують з кремовими стінами, але завдяки світлоті відтінків вся композиція матиме легкий і свіжий вигляд. Хороший вибір для інтер’єрів у стилі вінтаж, мід-сенчурі та ретро.
  • Кольори натуральної деревини, як світлі (дуб), так і темніші (горіх). Дерево підкреслює шляхетність і природність кремового кольору.

Затишна спальня зі стіною кремового кольору. Використана фарба – MAGNAT Ceramic 7.

Кремовий колір стін – це універсальний і завжди модний варіант. Він гарно виглядатиме в будь-якому приміщенні: у великому будинку, в кухні-вітальні, у маленькій квартирі-студії. Цей відтінок можна використовувати у найрізноманітніших стилях дизайну – він усім додасть світла і тепла. Обирайте кремові відтінки фарб MAGNAT та створюйте красиві інтер’єри в улюбленому стилі!

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше