Який колір стін підібрати під коричневі меблі у кухні – ідеї та варіанти

ЗМІСТ:

  • Як підібрати колір стін до коричневих меблів на кухні?
  • Який колір стін пасує до коричневих меблів на кухні?
  • Колір стін на кухні з темно-коричневими меблями
  • Кольори фасадів
  • Світло-коричневі меблі і колір стін на кухні
  • Вибираємо колір для приміщення
  • Контрастні поєднання

 

Кольори землі, тобто бежеві, світло- і темно-коричневі, сьогодні на піку популярності! Ще кілька років тому модними були білі, а також сірі кухні. Однак зараз у тренді кольорові кухонні фасади, особливо у  барвах, що асоціюються з природою та вписуються до модних інтер’єрів у стилі сканді, бохо, вінтаж або mid-century modern. На додачу до зеленого і відтінків синьої гами зустрічаються і темні меблі. То який же колір стін буде найкращим рішенням для кухні з коричневими меблями? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій статті. Також ми покажемо варіанти дизайну з кухонними шафками світло- і темно-коричневого кольору.

Як підібрати колір стін до коричневих меблів на кухні?

Не можете вирішити, в який колір пофарбувати стіни на кухні з коричневим гарнітуром? Для початку скористайтеся таким простим інструментом, як колірне коло. Воно показує, як поєднуються між собою кольори та як вони сприймаються мозком людини. Коричневий розташовується на колірному колі в групі теплих кольорів. Поруч з ним ви знайдете такі відтінки, як-от рожевий, рудий, помаранчевий, червоний, з іншого боку – жовті, на чолі з гірчичним. Якщо додати до коричневого білий, отримаємо пастельний колір, зокрема бежевий. І саме згадані вище відтінки створюють з коричневим поєднання, які наш мозок сприймає як гармонійні. На протилежному боці колірного кола лежать контрастні до коричневого кольори, тобто відтінки синьої гами – блакитний, індиго, кобальтовий, темно-синій. Наш мозок сприймає коричнево-синє поєднання як стимулююче, але в надмірній кількості воно буде втомлювати. Існують також нейтральні кольори, поза колірним колом, які чудово комбінуються з усіма іншими. Це білий, сірий та чорний.

Кухня пофарбована фарбою MAGNAT CERAMIC 3

Який колір стін пасує до коричневих меблів на кухні?

  • Якщо вам потрібен гармонійний та спокійний інтер’єр «тон в тон», вибирайте для стін інший відтінок із гами земляних кольорів. Це може бути кава з молоком, какао, шоколадний, бежевий, каштановий – все залежить від того, якого ефекту ви очікуєте.
  • Для кухонь у рустикальному і скандинавському стилі гарно підходить світлий колір стін, особливо позачасовий білий або ніжний світло-бежевий.
  • Якщо бажаєте приглушити й «охолодити» теплий колір дерев’яних меблів, вибирайте м’які сірі відтінки.
  • Якщо вам хочеться трішки контрасту і сміливіших поєднань, пофарбуйте одну зі стін на кухні в синій або зелений колір.

Колір стін на кухні з темно-коричневими меблями

Темно-коричневі меблі – поширене рішення на кухнях у стилі вінтаж, ретро, лофт, а також у рустикальних інтер’єрах. Добротні дерев’яні меблі зустрічаються також у прованському або тосканському стилі. Найчастіше це фасади з масиву дерева, шпонованої деревини чи плита з малюнком темних порід деревини.

Підбираючи колір стін на кухні під коричневі меблі, пам’ятайте, що коричневий хоч і красивий, але в надмірній кількості може справляти похмуре враження. Основним кольором стін для темних меблів є білий і його похідні (тобто відтінки off-white). Білий колір підкреслить всю красу малюнка деревини та глибокого відтінку кухонних фасадів і водночас освітлить, освіжить та візуально збільшить приміщення.

Гарним прикладом  є дизайн лофтової кухні на фото нижче. Кухонні меблі мають темні фасади і додаткові потужні сірі акценти у фабричному, дещо вінтажному стилі. Крім того, над шафками використано білу цеглу, що привертає до себе увагу. У такій ситуації решту стін на кухні потрібно пофарбувати в білий колір, щоб пом’якшити атмосферу. Для цього можна використати фарби MAGNAT CERAMIC 3.

Кухня пофарбована фарбою MAGNAT CERAMIC 3

Кольори фасадів

Яке забарвлення стін гармонуватиме з коричневими кухонними меблями, якщо вам не до вподоби білий? Якщо у вас темні фасади, але їх не дуже багато, тобто у разі кухні без верхніх шафок або однорядної кухні, підійдуть інші відтінки кольорів землі.

Як щодо теплого какао? Або кольору молочного шоколаду чи кориці? А може, сіро-брунатний або приємний для ока бежевий відтінок? Обирайте той, що ідеально пасуватиме до ваших фасадів. Дизайн кухні на фото поєднує в собі елементи скандинавського і вінтажного стилю з сучасністю. Тут відсутні верхні шафки, стільниці виконані у білому кольорі, а підлога має теплий відтінок дерева.

У такому інтер’єрі можна набратися сміливості і пофарбувати стіни в теплий коричневий відтінок.

Щоб у коричневій кухні не виникла похмура і гнітюча атмосфера, подбайте про життєрадісні та яскраві акценти: живі рослини у красивих, барвистих горщиках, декоративні елементи і доповнення. Також можна пофарбувати одну зі стін в білий колір. Тоді в пригоді знову стане фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Світло-коричневі меблі і колір стін на кухні

У кухні зі світло-коричневими меблями підібрати фарбу для стін дещо простіше. Однак колір стін залежить більше від ваших смаків і того, як він вписується в загальний дизайнерський задум усієї квартири чи будинку. Також потрібно враховувати розміри приміщення і те, чи є кухня закритою або частиною відкритої денної зони. Також варто звернути увагу, що в кухні на фото відмовилися від плитки над стільницею – це поширене рішення, особливо в модних нині інтер’єрах у стилі вінтаж, бохо та mid-century modern.

Вибираємо колір для приміщення

Найпопулярніші кольори стін для кухні з коричневими меблями світлого відтінку – це, знову ж таки, світло-бежеві, сірі та кольори off-white. Вибирайте ці відтінки, особливо якщо у вас мінікухня або кухня з невеликою площею чи недостатнім природним освітленням. Білий колір на стінах чудово вписується в кухні у рустикальному та скандинавського стилі, особливо гарний вигляд має в комбінації зі світлою деревиною дуба або сосни. Він створить красиве тло для відкритих полиць і рейлінгів, підкреслить кольорові декоративні елементи та додасть їм свіжості. Зі світло-коричневими меблями також гарно поєднуються м’які сірі відтінки.

Кухня пофарбована фарбою MAGNAT CERAMIC 3

Контрастні поєднання

Натомість, якщо вам хочеться трохи контрасту, виберіть для стін відтінок із синьої або бірюзової гами. Світлі дерев’яні меблі матимуть на такому тлі дуже природний вигляд.

Який колір стін підібрати до коричневих меблів у кухні? Найнадійніший варіант – білий та його відтінки, бежеві і пастельні сірі тони. Однак, якщо вам до вподоби контрастні рішення, розгляньте інший відтінок коричневого, зелений, синій або бірюзовий.

Схожі статті

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше

Сучасний стиль у вітальні – ідеї та варіанти дизайну

Сучасний стиль дизайну інтер’єру зародився в першій половині ХХ століття і залишається популярним донині. В інтер’єрах, оформлених у цьому дусі, переважають натуральні матеріали, нейтральні або «земляні» кольори, прості форми і лінії, мінімалізм. Вас цікавить цей стиль? Подивіться, як можна оформити вітальню в сучасному стилі у приватному будинку або квартирі.

Детальніше

6 модних кольорів стін для меблів у кольорі дуб рустикальний – ідеї та рекомендації

Дуб рустикальний – це колір, що захоплює своєю глибиною, виразним текстурним малюнком деревини і теплим відтінком. Якщо вам до вподоби стиль кантрі, тосканський або вінтаж, на нього варто звернути увагу. Який відтінок стін пасуватиме до меблів у такому кольорі? Ми вибрали 6 модних пропозицій.

Детальніше

Інтер’єр в екостилі – екологічний стиль у дизайні квартири

Як оформити в екостилі вітальню, кухню, спальню чи ванну кімнату, щоб вона була натуральною та екодружньою? Якщо ви хочете дізнатися, що означає екостиль в інтер’єрі, читайте нашу статтю і знайомтеся з ідеями для квартири в стилі еко!

Детальніше