Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Зміст:

  • Оформлення вітальні у зеленій гамі – чому це варто зробити?
  • Пляшково-зелений у вітальні – чим особливий цей колір?
  • Вибір для шанувальників природи й елегантності – пляшкова зелень на стіні у вітальні
  • Варіанти вітальні в зелених відтінках – ідеї від бренду MAGNAT

Важко знайти кращий колір для інтер’єру, ніж зелений. Він умиротворяє, заспокоює та допомагає позбутися негативних емоцій. Асоціюється з природою, тож наповнює позитивом. Цей колір має безліч різноманітних відтінків, від світлих пастельних до дуже темних. Однак найбільшу популярність за останні сезони здобув відтінок пляшкової зелені – його можна побачити у вітальні, кухні, спальні та навіть у ванній кімнаті у вигляді елементів декору, аксесуарів, тканин, а також у меблях і кольорі стін.

Що варто знати про вітальню в зелених тонах та як облаштувати такий простір зі смаком? У нашій статті ви знайдете багато корисних порад. Ми підкажемо, як оформити вітальню, використовуючи колір пляшкової зелені та з чим його поєднати. Ми також представимо до вашої уваги варіанти дизайну зеленої вітальні.

Ідея для зеленої вітальні. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Оформлення вітальні у зеленій гамі – чому це варто зробити?

Зелений вважається одним із кольорів, які найбільш позитивно впливають на наші відчуття. Ми любимо оточувати себе зеленню, саме тому вітальня, та й будь-яка інша кімната у зеленій гамі –  частий вибір багатьох в облаштуванні квартири або приватного будинку.

Які переваги зеленого у вітальні та чому варто зробити ставку на цей колір в інтер’єрі?

  • Зелений — це колір навколишнього світу, колір природи. Людський розум сприймає цю барву як таку, що заспокоює, допомагає розслабитися та відпочити. Зелений колір умиротворяє, знімає стрес і покращує настрій.
  • Зелена гама в інтер’єрі символізує гармонію, надію, спокій і зв’язок з природою. А ще вона сприяє зниженню артеріального тиску і гарному сну.
  • Зелений — це колір здоров’я, бадьорості, весни, розвитку, уособлення росту і процвітання. Зелений недаремно є кольором грошей, і ми інстинктивно сприймаємо його як колір успішних людей.

У зеленого кольору безліч відтінків, практично кожен з яких має гарний вигляд в інтер’єрі. Світлі – це, зокрема, оливковий, селединовий, фісташковий та лаймовий. Часто зустрічаються також модні шавлієвий, м’ятний і трав’яний. Однак найбільшою популярністю у дизайні інтер’єрів користуються темні, глибокі і насичені відтінки: смарагдовий, пляшково-зелений, малахітовий або морський, тобто темно-зелений з домішком темно-синього.

Сучасна вітальня з пляшково-зеленою стіною. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Пляшково-зелений у вітальні – чим особливий цей колір?

Оформлення вітальні у пляшково-зеленому кольорі – варіант для тих, хто любить насичені барви і добре почувається серед темних кольорів. Пляшково-зелений – це сильний, глибокий колір, що запам’ятовується і привертає увагу. Він асоціюється з елегантністю і класичним дизайном.

У старовинних маєтках і палацах пляшково-зелений колір традиційно ототожнювався з кабінетом господаря. Ці інтер’єри зазвичай були оформлені в темно-зеленому кольорі і обставлені темно-коричневими меблями з екзотичної деревини.

Сьогодні пляшково-зелений однозначно став мейнстрімом і асоціюється з елегантним, позачасовим, але близьким до природи та розкішним інтер’єром. Ми зустрічаємо його в інтер’єрах найрізноманітніших стилів – паризькому, сучасній класиці, гламур, а також бохо. У кожному з них він має однаково гарний вигляд.

Однак треба пам’ятати, що це темний і насичений колір. Тому він не завжди буде вдалим вибором для великих поверхонь у маленьких кімнатах. Найкраще використовувати його в добре освітлених інтер’єрах і додатково освітлювати за допомогою доповнень, декору та меблів з білого або світлого дерева.

Вітальня в зелених тонах. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Вибір для шанувальників природи й елегантності – пляшкова зелень на стіні у вітальні

Шукаєте ідеї для оформлення вашої вітальні в пляшково-зеленому кольорі? Це досить універсальний відтінок, який має чудовий вигляд у різних стилях і добре поєднується з багатьма кольорами.

Прийнявши рішення про пляшково-зелені стіни у вітальні, ви досягнете найкращого ефекту, пофарбувавши цим кольором лише одну стіну. Вдалим рішенням буде, зокрема, стіна за диваном/кутовим диваном, телевізором або за обіднім столом. Решту вертикальних поверхонь залиште у світлому кольорі. Якому? Добре підійде білий колір і його відтінки, як-от ванільний, кремовий, екрю. З темною, пляшковою зеленню також гарно поєднуються дуже світлі сірі кольори, пісочний та інші світло-бежеві відтінки, а ще пастельні, особливо пудрово-рожевий.

Які меблі вибрати для пляшково-зеленої вітальні? Якщо цей колір використаний на стіні, варто зупинитися на м’яких меблях світлого відтінку. Як щодо попелясто-сірого? Зелений і сірий у вітальні – чудовий дует! А ще можна додати білого, і тоді отримаємо красиву біло-сіро-зелену вітальню у стилі сканді. А може, популярний червоний або каштановий? У такий спосіб ви створите красивий інтер’єр в дусі бохо.

Якщо ж ви віддаєте перевагу темній оббивці м’яких меблів, можна зважитися на дуже витончену комбінацію і вибрати шалено модний нині бордовий або теракотовий колір чи елегантний, холодний темно-синій. Тільки пам’ятайте, що це темне поєднання кольорів, і його варто освітлити за допомогою аксесуарів.

Які кольори декору і текстилю гарно поєднуватимуться з пляшково-зеленими  стінами вітальні? Ми рекомендуємо всі металеві відтінки – золото, латунь або мідь. Вони в тренді, вони освітлюють глибоку зелень і створюють елегантний, розкішний образ.

Наступний варіант – синій колір та його відтінки: індиго, кобальт чи світліші – пастельний блакитний або бірюзовий. Оскільки ці кольори споріднені з зеленим, вони створюють гармонійні, спокійні поєднання. Ще одна фантастична ідея – бежево-зелена або згадана раніше сіра вітальня з пляшковою зеленню.

Ідея для натхнення – пляшково-зелена вітальня. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3

Варіанти вітальні в зелених відтінках – ідеї від бренду MAGNAT

Ми підготували для вас ще два варіанти дизайну вітальні у відтінку пляшкової зелені. Якщо вам подобаються контрастні поєднання та інтер’єри з характером, до темно-зеленої стіни вибирайте меблі й доповнення бургундського кольору, також відомого як бордо. Цей колір кілька років був у тіні, проте в цьому сезоні однозначно знову користується попитом. Теплий, красивий, насичений, він асоціюється з модним зараз стилем вінтаж. У вітальні на фото на тлі темно-зеленої стіни має елегантний і виразний вигляд. Доповнюють композицію світлий диван і графіка на білому фоні.

Зелений колір у вітальні – на стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Інша ідея оформлення вітальні  пляшково-зеленим кольором полягає в тому, щоб поєднати його з теплим і яскравим медовим відтінком або його більш стриманим родичем – гірчичним. Ці кольори контрастні до зеленого, тому такий дует впадатиме в око і привертатиме увагу.

Зелена стіна у вітальні та медові доповнення. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Пляшково-зелений колір у вітальні – це модний, але й позачасовий вибір. Зелений колір  взятий з природи, тому він ніколи не набридне. У його компанії ви завжди будете добре почуватися, а красиві відтінки фарб MAGNAT гарантують, що ваша вітальня справді стане унікальною!

Схожі статті

Як поєднувати кольори в інтер’єрі мансардного поверху? Поради фахівців

Навіть невелику, темну мансарду можна перетворити на світле і затишне помешкання. Однак потрібно знати, як пофарбувати мансарду, щоб покращити її пропорції і зробити приміщення світлішим. Розповідаємо про найкращі кольори стін для мансардної кімнати та підказуємо, як їх комбінувати та як фарбувати скоси.

Детальніше

Бірюзовий колір стін – ідеї дизайну з бірюзовим кольором стін

Бірюзовий колір на стінах створює в інтер’єрі атмосферу свята, додає йому свіжості та енергії. Пожвавлює нейтральні кольори, особливо бежевий і сірий. Водночас він є настільки універсальним, що комбінується з багатьма іншими відтінками та вписується у різні дизайнерські стилі.

Детальніше

Колір стін під зелені меблі – знайомтеся з цікавим дизайном інтер’єру

Зелений – це колір природи, надії та відродження. Не дивно, що він є одним з найпопулярніших варіантів для оформлення інтер’єру. З якими кольорами поєднувати зелений? Який колір стін підібрати до зеленого дивану та інших меблів у вітальні, їдальні чи спальні? Ми охоче підкажемо!

Детальніше

Як вибрати колір стін для кімнати, що виходить на схід – 6 ідей для натхнення

Чи впливає розташування кімнати відносно сторін світу на вибір кольорової гами інтер’єру? Звісно, що так! У вас кімната вікнами на схід? Який колір стін вибрати? Про це ви дізнаєтеся з нашої статті!

Детальніше