Бірюзовий колір стін – ідеї дизайну з бірюзовим кольором стін

Навіть невелику, темну мансарду можна перетворити на світле і затишне помешкання. Однак потрібно знати, як пофарбувати мансарду, щоб покращити її пропорції і зробити приміщення світлішим. Розповідаємо про найкращі кольори стін для мансардної кімнати та підказуємо, як їх комбінувати та як фарбувати скоси.

Зміст:

  • Бірюзовий колір – кому він підходить?
  • Чи підходить бірюзовий колір стін до будь-якого стилю дизайну інтер’єру?
  • Надихаючі ідеї для бірюзового кольору стін у різних кімнатах
  • Як підібрати ідеальні доповнення для бірюзових стін?

У цій статті ми відповімо на питання про те, які особливості бірюзового кольору, з чим поєднувати цей ефектний відтінок та які матеріали, меблі і доповнення гармоніюватимуть з бірюзовим кольором стін. Тут ви знайдете натхнення для бірюзових стін у спальні, вітальні, кухні та ванній кімнаті, а також ідеї для оформлення інтер’єру з фарбами MAGNAT.

У композиції використано фарбу MAGNAT #kolor love

Бірюзовий колір – кому він підходить?

Який це колір – бірюзовий? У нас він асоціюється, цілком слушно, з барвами моря. Цей відтінок знаходиться десь посередині між зеленим і синім, іноді він ближчий до зеленого, іноді – до синього. Дуже подібні до нього колір морської хвилі, в якому більше зеленого, та смарагдовий, який, однак, глибший і темніший.

Багато спільного з бірюзовим має близький до нього лазурний відтінок. Останній, правда, більше синій, ніж зелений. До цієї ж колірної палітри можемо віднести і м’ятний відтінок, світліший і більш пастельний, ніж бірюзовий. Нарешті варто згадати про «колір стін індиго», який іноді плутають з бірюзовим. Індиго, проте, набагато глибший і майже переходить у темно-синій колір.

Як впливає на нас бірюзовий колір? Він сприяє концентрації, але також і відпочинку. Асоціюється з відпусткою, релаксом, кришталево чистою водою. В інтер’єрі створює атмосферу свята, освіжає його і додає яскравості.

Затишна вітальня пофарбована фарбою MAGNAT #kolor love

Чи підходить бірюзовий колір стін до будь-якого стилю дизайну інтер'єру?

До яких інтер’єрів пасує бірюзовий колір стін? До стилю бохо та етно, адже він нагадує нам про відпустку та віддалені куточки планети. Бірюзовий зустрічається і в таких стилях, як-от сучасна класика, вінтаж, ретро, а також лофт і модерн. Світло-бірюзовий колір підходить до скандинавського стилю, а темний – до «стилю арт-деко в інтер’єрах».

Пам’ятайте, що незалежно від дизайнерського задуму, бірюзовий у будь-якій версії – це потужний акцент в інтер’єрі. Тому варто подбати про відповідне «освітлення стін» природним і штучним світлом, а в дуже маленьких кімнатах використовувати бірюзовий радше для аксесуарів або тільки на частині стіни.

Надихаючі ідеї для бірюзового кольору стін у різних кімнатах

Бірюзовий колір фарби добре працюватиме в найрізноманітніших інтер’єрах. Це хороший вибір для вітальні, кухні, ванної кімнати та спальні. Ознайомтеся з ідеями для бірюзових стін у вітальні та інших кімнатах.

Бірюзовий колір у вітальні

Бірюзовий колір стін – хороший варіант для вітальні як великої, так  і меншої площі. Оскільки бірюзовий – це холодний колір, він візуально не зменшує приміщення, хоча для маленької вітальні оптимальним варіантом буде одна стіна, пофарбована бірюзовою фарбою, а інші залишені в білому кольорі.

Який колір гармонує з бірюзовими стінами? З чим поєднувати цей відтінок? Наша пропозиція – нейтральний бежевий і сонячно-жовтий. Завдяки такому поєднанню ви створите сучасний інтер’єр, яка заряджає енергією та асоціюється з відпочинком.

Пофарбуйте стіну фарбою MAGNAT #kolor love, підберіть до стіни диван у темних відтінках, кольорі бірюзи чи морської хвилі, оживіть композицію сонячними доповненнями та золотистими елементами, які додадуть інтер’єру елегантності.

Стильна вітальня пофарбована фарбою MAGNAT #kolor love

Бірюзовий колір на кухні

Бірюзові стіни на кухні – варіант для тих, хто мріє про енергійний та унікальний дизайн у сучасному стилі. Цей яскравий відтінок чудово гармонує з білим, сірим, чорним і деревиною. Ви можете вибрати світлий бірюзовий (для класичної або ретро-кухні) або віддати перевагу насиченому відтінку у разі мінімалістичних кухонних меблів.

Якщо ж ви вирішите залишити стіни в білому кольорі, погляньте, який фантастичний вигляд мають бірюзові фасади кухонних шаф.

Кухня пофарбована фарбою MAGNAT #kolor love

Бірюзовий колір у ванній кімнаті

Який колір гармонуватиме з бірюзовим інтер’єром ванної кімнати? Очевидний варіант – білий. У такий спосіб ви створите прохолодну композицію, що асоціюється зі відпусткою, відпочинком і водою. Можна використати бірюзовий колір для стін, але якщо це занадто – пофарбуйте їх у білий колір і підберіть бірюзові аксесуари або облицювання корпусу ванни, як у композиції на фото.

Елегантна ванна кімнат пофарбована фарбою MAGNAT #kolor love

Бірюзовий колір у спальні

Бірюзові стіни використовуються у багатьох дизайнерських стилях, але наша пропозиція – оригінальна «спальня у стилі лофт». Який колір підібрати до бірюзового в такому інтер’єрі? Пом’якшіть насиченість бірюзи нейтральною сірою гамою та кольорами металу, зокрема мідним, який може бути присутнім  на аксесуарах та світильниках.

Яскрава спальна кімната пофарбована фарбою MAGNAT #kolor love

Як підібрати ідеальні доповнення для бірюзових стін у різних кімнатах?

З яким кольором комбінувати бірюзовий? З бірюзовим на стінах гармонують нейтральні кольори – білий та його відтінки, світло-сірий. Зате в аксесуарах точно можна не стримуватися. З бірюзовим чудово поєднуються найрізноманітніші відтінки зеленого: шавлієвий, м’ятний, пляшковий, смарагдовий. Підходить також блакитний, індиго, темно-синій.

Яскраві акценти для пожвавлення композиції з бірюзовою стіною: гірчичний або сонячно-жовтий, червоний, теракотовий, навіть бордовий. Універсальний варіант – золото і мідь. Також зверніть увагу на «антрацитовий колір в інтер’єрах». Це чудова компанія для бірюзи.

Бірюзовий колір – прекрасний вибір для стін у вітальні, їдальні, спальні та інших кімнатах. Цей колір відпочинку і радості підніме вам настрій і створить у вашій оселі атмосферу свята.

Схожі статті

Який колір стін підібрати під коричневі меблі у кухні – ідеї та варіанти

Кольори землі, тобто бежеві, світло- і темно-коричневі, сьогодні на піку популярності! Ще кілька років тому модними були білі, а також сірі кухні. Однак зараз у тренді кольорові кухонні фасади, особливо у барвах, що асоціюються з природою та вписуються до модних інтер’єрів у стилі сканді, бохо, вінтаж або mid-century modern. На додачу до зеленого і відтінків синьої гами зустрічаються і темні меблі. То який же колір стін буде найкращим рішенням для кухні з коричневими меблями? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій статті. Також ми покажемо варіанти дизайну з кухонними шафками світло- і темно-коричневого кольору.

Детальніше

Інтер’єр у кольорах землі – ідеї та варіанти

Бежеві і кремові, коричневі, зелені і сірі у повній палітрі відтінків, а на додачу вибілені сині та жовті – це кольори, притаманні природі, які зазвичай називають кольорами землі. Користуючись цим простим ключем, ви легко створите гармонійні колірні поєднання, які впишуться до будь-якого стилю. Барви землі підкреслять мінімалізм скандинавських інтер’єрів та лофтів, увиразнять елегантність класичних композицій та створять ідилічну, теплу атмосферу в рустикальних і вінтажних помешканнях.

Детальніше

Три варіанти затишних спалень Східного характеру у відтінку куркуми

Ваша спальня заслуговує на особливу увагу, адже це кімната з особливим завданням. Вона повинна бути затишною, щоб прийняти вас у свої обійми наприкінці дня, і продуманою, щоб ви насолоджувалися своїм перебуванням тут, а пізніше – спокійним глибоким сном. Пропонуємо вам три ідеї для спальні Східного характеру у відтінку куркуми.

Детальніше

Фісташковий колір стін – для яких інтер’єрів підходить фісташковий колір і з чим його поєднувати

Фісташковий колір – чудовий вибір для помешкань. Він м’який, світлий, спокійний. Фісташковий відтінок стін красиво комбінується з деревиною, білим кольором та іншими відтінками зеленої гами. Що варто знати про інтер’єри пофарбовані у фісташковий колір? З чим поєднувати стіни фісташкового кольору у вітальні та інших кімнатах? Ознайомтеся з порадами.

Детальніше