Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру була і залишається сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольорами. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Зміст:

  • Сіра кухня з деревом – що варто знати про цей варіант
  • В які стилі інтер’єру впишеться сіра кухня з дерев’яними елементами
  • Сіра кухня з деревом – вибираємо правильний колір стін

Сірі кухні з дерев’яними елементами останнім часом набули великої популярності. Ми любимо сірий колір за його позачасовий і нейтральний характер, а також за те, що він гармонійно  вписується у велику кількість дизайнерських стилів. Сірий кухонний гарнітур з дерев’яною стільницею матиме чудовий вигляд на будь-якій площі, навіть у міні-кухні багатоповерхівки. Так само гарно у цей спосіб можна облаштувати і велике та просторе приміщення.

У цій статті ви знайдете відповіді на запитання, як оформити кухню в сірих тонах, щоб вона була модною та елегантною. Ми розповімо, які стилі найкраще підходять до сірої кухні з коричневою стільницею або частково дерев’яними фасадами,  покажемо варіанти сіро-білої кухні з деревом або сірої в комбінації з іншими кольорами. Також ми підкажемо, як підібрати колір стін до такого умеблювання.

Сіро-біла кухня з деревом. Стіни пофарбовані фарбою MAGNAT Ceramic 7

Сіра кухня з деревом – що варто знати про цей варіант?

Вам подобається поєднання деревини і сірого кольору? Найпопулярнішим рішенням є сіра кухня з дерев’яною стільницею. Сірий має багато переваг. Не дивно, що в інтер’єрних трендах він фактично витіснив білий колір і тепер домінує не лише у вітальні, але й на кухні.

Відтінки сірої гами не входять до колірного кола і є нейтральними. Це означає, що вони гармоніюватимуть з будь-яким кольором, з яким ви їх поєднаєте. Сірий + зелений? Сірий + темно-синій або блакитний? Сірий + помаранчевий, а може, сірий в оточенні білого або чорного? У кожній з цих комбінацій сіра кухня матиме однаково гарний вигляд.

Сірий колір може бути холоднішого або теплішого відтінку. Якщо ваша кухня невелика, найкращим рішенням стануть холодні тони, які створюють відчуття віддаленості і таким чином візуально збільшують простір. Холодні сірі відтінки краще підходять і до сучасних, мінімалістських стилів. Натомість теплий сірий має красивий вигляд у стилях вінтаж, mid-сentury modern, у скандинавських, класичних, рустикальних інтер’єрах. Він також відмінно покаже себе у просторій кухні приватного будинку.

Що варто враховувати у своїх мріях про сіру з деревом кухню? Вибираючи кольори та матеріали, будьте обережні, аби оптично не зменшити приміщення. Найкращим варіантом стануть світлі відтінки: голубий, попелястий та платиновий. Темні, графітові фасади меблів можуть створювати враження занадто похмурих.

Друге важливе правило – до сірої кухні підбирайте світлий колір стін. Таке рішення гарантує, що ваша кухня здаватиметься просторішою.

Деревина може бути присутня у вигляді дерев’яної стільниці – це найпопулярніший варіант. Однак дедалі частіше зустрічаються двоколірні кухні, в яких один ряд шафок сірий, а інший має колір деревини. Прихильники натуральних, рустикальних інтер’єрів іноді обирають варіант сірої кухні і стін з дерев’яною обшивкою, панелями або вагонкою. Наймоднішим рішенням сьогодні, не лише на кухні, є дерев’яні вертикальні ламелі, які часто поєднуються із сірими фасадами шафок, а іноді навіть із сірими стінами.

Біло-сіра кухня з деревом у вигляді невеликого акценту на вікні. Стіни пофарбовані фарбою MAGNAT Ceramic 7

В які стилі інтер’єру впишеться сіра кухня з дерев’яними елементами?

  • Скандинавський стиль – теплий, але простий і досить мінімалістський. Сіра кухня в скандинавському дусі буде лаконічною і світлою. У ній доречні білі стіни і дерев’яна стільниця. Не забувайте про велику кількість відкритих полиць замість закритих шафок.
  • Стиль бохо – сіра кухня бохо натуральна, невимушена, повна милих декоративних дрібничок. Деревина тут повинна бути присутньою у великій кількості: у вигляді дерев’яної стільниці, полиць, а також світильника або столу.
  • Класичний стиль – сіра кухня в класичному стилі буде красиво оздобленою і надзвичайно декоративною. Ваш вибір – фрезеровані фасади, ажурні полиці, декоративні ручки, особливо порцелянові, засклені шафки. Деревину вводьте в інтер’єр у вигляді стільниці або частково дерев’яних фасадів.
  • Стиль лофт – у сірій лофтовій кухні обов’язкова присутність великої кількості бетонних елементів. Це може бути стіна з декоративним бетоном або навіть фасади з імітацією цього матеріалу. Деревина на кухні в стилі лофт повинна здаватися необробленою, з видимим малюнком шарів, тріщинами та слідами використання.
  • Вінтажний стиль – сіра кухня також гарно вписується у стилі ретро, ​​вінтаж і mid-century modern. Тут ми зустрічаємо дерев’яні фасади, іноді в поєднанні із сірим кольором. Обов’язковий елемент – стильні світильники та аксесуари, що асоціюються з минулими часами.

Світло-сіра кухня з деревом і бетоном у головній ролі. Стіни пофарбовані фарбою MAGNAT Ceramic 7

Сіра кухня з деревиною – вибираємо правильний колір стін

Який колір фарби для стін вибрати у разі сірої кухні з дерев’яною стільницею або іншими дерев’яними елементами? Перш ніж обирати відтінок, переконайтеся, що виріб, яким ви хочете фарбувати стін є стійким до плям та забруднень.

Ми рекомендуємо фарбу MAGNAT Ceramic 7. Це високоякісна, інноваційна, плямовідпірна фарба для інтер’єрів створена на основі керамічних компонентів та високоякісних смол і пігментів. Ця унікальна формула забезпечує фарбі колір стійкий до плям, миття і стирання та інтенсивної експлуатації.

MAGNAT Ceramic 7 стійка до плям та забруднень. Це означає, що фарба на гладких, підготовлених основах не вбирає бруд і „складні” плями, такі як: кава, вино, чай, гірчиця та кетчуп, соняшникова олія, маркери на водній основі, крейда, помада, молоко, апельсиновий сік та кока-кола.

Який колір стін вибрати для сірої кухні з деревом? Нижче ви знайдете кілька підказок:

  • Білий – ідеальний компаньйон для сірого. Він освітлює та візуально збільшує простір. Чудовий варіант для маленьких кухонь у багатоповерхівках, для міні-кухонь чи для темних, тісних приміщень.
  • Відтінки білого або кольори off white – незамінні, якщо чисто-білий здається вам занадто стерильним. Виберіть такі відтінки, як-от ванільний, кремовий, екрю, і ви побачите, що кухня стане світлою, теплою і затишною.
  • Дуже світлий сірий – хороша альтернатива, якщо вам не до вподоби білий колір і його варіації. Сірий відтінок додасть кухні елегантності та характеру.
  • Теплі, завжди актуальні бежеві відтінки – ідеальні, коли хочеться «зігріти» сіру гаму та надати їй більш натурального характеру. Бежевий – це колір землі і природи, який гармонійно впишеться у будь-який дизайн кухні.
  • Прохолодні, пастельні сині відтінки – сірий у товаристві небесної блакиті стає легким і життєрадісним. До того ж, холодні блакитні тони візуально збільшують приміщення, покращують настрій, як і всі пастельні барви, і роблять кухню затишною та чарівною.

Світло-сіра кухня з дерев’яною стільницею. Стіни пофарбовані фарбою MAGNAT Ceramic 7

Сіра кухня з деревом, незалежно від того, буде це красива дубова стільниця, декоративна дерев’яна плитка на стіні, підлога чи якісь інші елементи, матиме елегантний і бездоганний вигляд. Сіра гама має клас і неповторний стиль! Якщо вам також подобаються сірі кухні, «зігріті» деревом, сподіваємося, наші ідеї припали вам до смаку!

Схожі статті

Який колір стін підібрати під коричневі меблі у кухні – ідеї та варіанти

Кольори землі, тобто бежеві, світло- і темно-коричневі, сьогодні на піку популярності! Ще кілька років тому модними були білі, а також сірі кухні. Однак зараз у тренді кольорові кухонні фасади, особливо у барвах, що асоціюються з природою та вписуються до модних інтер’єрів у стилі сканді, бохо, вінтаж або mid-century modern. На додачу до зеленого і відтінків синьої гами зустрічаються і темні меблі. То який же колір стін буде найкращим рішенням для кухні з коричневими меблями? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій статті. Також ми покажемо варіанти дизайну з кухонними шафками світло- і темно-коричневого кольору.

Детальніше

Інтер’єр у кольорах землі – ідеї та варіанти

Бежеві і кремові, коричневі, зелені і сірі у повній палітрі відтінків, а на додачу вибілені сині та жовті – це кольори, притаманні природі, які зазвичай називають кольорами землі. Користуючись цим простим ключем, ви легко створите гармонійні колірні поєднання, які впишуться до будь-якого стилю. Барви землі підкреслять мінімалізм скандинавських інтер’єрів та лофтів, увиразнять елегантність класичних композицій та створять ідилічну, теплу атмосферу в рустикальних і вінтажних помешканнях.

Детальніше

Три варіанти затишних спалень Східного характеру у відтінку куркуми

Ваша спальня заслуговує на особливу увагу, адже це кімната з особливим завданням. Вона повинна бути затишною, щоб прийняти вас у свої обійми наприкінці дня, і продуманою, щоб ви насолоджувалися своїм перебуванням тут, а пізніше – спокійним глибоким сном. Пропонуємо вам три ідеї для спальні Східного характеру у відтінку куркуми.

Детальніше

Фісташковий колір стін – для яких інтер’єрів підходить фісташковий колір і з чим його поєднувати

Фісташковий колір – чудовий вибір для помешкань. Він м’який, світлий, спокійний. Фісташковий відтінок стін красиво комбінується з деревиною, білим кольором та іншими відтінками зеленої гами. Що варто знати про інтер’єри пофарбовані у фісташковий колір? З чим поєднувати стіни фісташкового кольору у вітальні та інших кімнатах? Ознайомтеся з порадами.

Детальніше