Стильна кухня в англійському дусі – найцікавіші ідеї

Кухня в англійському стилі захоплює своєю строгою елегантністю, класичною розкішністю, устаткуванням, виготовленим з високоякісних матеріалів та великою кількістю декоративних елементів. Вибір цього стилю для інтер’єру – це хороший смак і гарантія вишуканого простору. Дізнайтеся, як оформити кухню в англійському стилі. На кухні в англійському стилі переважає деревина світлого або темного відтінку, тому, плануючи підлогове покриття, віддайте перевагу масивним дошкам з привабливим малюнком шарів, волокон та сучків. Найпопулярнішими породами деревини, які зустрічаються в англійських інтер’єрах, є дуб, сосна і бук, а також їх екзотичні родичі, як-от акація, тик, палісандр і секвоя. З них же мають бути виготовлені і кухонні меблі. Розгляньте масивні форми, витримані в класичному вікторіанському стилі – буфети з різьбленими фасадами у глянцевому, матовому чи напівматовому варіанті, з декоративними рамками і фільонками, пілястрами та скляними вітринами, які демонструють вміст полиць. Нехай вони будуть оздоблені декоративною фурнітурою і латунними ручками на дверцятах і шухлядах. Стільниці також можуть бути дерев’яними, хоча можна сміливо використовувати камінь, зокрема граніт.

Як облаштувати затишну й елегантну кухню?

Колірна гама меблів, як і всього інтер’єру в цілому, повинна бути витримана у світлих, приглушених тонах. Тут домінують білий, кремовий, колір слонової кістки, світло-жовті, блідо-сірі і пастельні відтінки. Однак можна залишити деякі меблі в кольорі натуральної деревини, близькому до забарвлення підлоги. Якщо ви вирішили, що колірна гама вашої англійської кухні має базуватися переважно на природному забарвленні деревини та білому кольорі, пофарбуйте стіни фарбою MAGNAT Ceramic 7 у білому кольорі. У проекті кухні також можна передбачити кухонний острів, біля якого можна розмістити високі дерев’яні стільці з м’якими сидіннями і спинками.

Деталі, що підкреслюють стиль

Кухня в англійському стилі не байдужа до деталей, тому подбайте, щоб усі предмети та декоративні елементи у вашому інтер’єрі не були випадковими. Ми вже згадували про декоративні фрезовані фасади шафок, витончений орнамент яких і стилізована фурнітура у кольорі старого золота, латуні чи матової сталі допомагають створити романтичну англійську атмосферу. А можливо, вам подобаються ручки з порцеляни? Не забудьте про стильні кухонні змішувачі, керамічні мийки та оригінальні світильники. Ретельно добирайте порцеляновий посуд (він може бути з квітковим візерунком), чайники, чашки, кухонні рушники і серветки, глечики, мідні горщики або чайні сервізи. Для оформлення кухні в англійському стилі велике значення може мати навіть вибір відповідної моделі кухонної плити.

Єдиний простір

Ваша кухня в англійському стилі може бути відкрита у їдальню та вітальню, завдяки чому ви створите єдиний „англійський” простір, об’єднаний дерев’яною підлогою. Гармонійний, багатофункціональний інтер’єр допоможе отримати також колірна палітра. Нехай кухонні меблі будуть з тієї ж деревини, що й стіл та стільці в обідній зоні чи окремі предмети меблів у вітальні. Приглушені, близькі кольори оббивки стільців, диванів і крісел також позитивно вплинуть на створення єдиного простору. Для інтер’єрів в англійському стилі характерне розсіяне м’яке світло, тому подбайте про велику кількість освітлювальних точок. Окрім витриманих в одному стилі стельових світильників, почеплених у різних зонах, не варто забувати про настільні лампи, бра і торшери.

Маленька кухня в англійському стилі

Навіть скромну за розміром кухню можна оформити в шикарному англійському стилі. Потрібно лише замовити дерев’яні кухонні меблі в кольорі „античний білий” з декоративними фасадами та латунними ручками і круглий обідній стіл зі стильними м’якими стільцями. Маленьку англійську кухню бажано об’єднати з невеликою англійською вітальнею, яка вражає комфортом і розкішшю, спокушаючи антикварними меблями з різьбленими ніжками і бильцями, м’якою плюшевою оббивкою в смужку або квітковий візерунок та декоративними подушками з атласу чи дамасту. Зверніть увагу на те, що однаковий колір деревини меблів у кухні та вітальні допоможе досягти гармонії в інтер’єрі. Стіни, пофарбовані фарбою MAGNAT Ceramic 7, гладенькі білі фіранки по всій довжині кімнати, і довгі штори з перкалю стануть чудовим тлом для типо англійського умеблювання. Якщо вам до вподоби традиційні інтер’єри з ноткою вишуканості, ремонтуючи кухню, зупиніть свій вибір на англійському стилі. На такій англійській кухні знаменитий „файв-о-клок” чай справді смакуватиме по-особливому.

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше