Спальня в японському стилі – барви Сходу у спальні

Країна вранішнього сонця – унікальне місце, сповнене таємниць, з багатою історією та культурною спадщиною. Японія – адже йдеться саме про неї – захоплює своєю «іншістю», яку можна спостерігати в усіх сферах життя, зокрема і в дизайні інтер’єрів. Не дивно, що інтерес до японського стилю невпинно зростає, адже інтер’єри, оформлені відповідно до японського мистецтва декору, випромінюють спокій та позитивну енергетику. Дізнайтеся, як облаштувати орієнтальну спальню! До облаштування спальні в орієнтальному стилі слід підходити дуже продумано, адже тут ми маємо справу не просто з дизайном інтер’єру, а з цілою філософією, яка наближає нас до природи і дозволяє розкрити власне «я». Плануючи японську спальню, слід забути про розкіш, вигадливі меблі та штучні матеріали.

Як оформити спальню в японському стилі?

Візьміть на озброєння ідеї мінімалізму, зробіть ставку на прості лінії та форми, а також обмежену колірну гаму. Використовуйте лише натуральні матеріали, як-от дерево, льон, джут, кераміка чи пергаментний папір, що символізують зв’язок з природою. Також вітається присутність  рослин – це можуть бути сукуленти, орхідеї, зелений бамбук або карликові деревця бонсай. А ще можна поставити у вазу букет як згадку про ікебану – японське мистецтво аранжування квітів. Для оздоблення стін, окрім фарби, можна використати дерев’яні панелі і декоративні планки або ж закрити їх конструкціями з деревини і паперу, що імітують характерні для Японії стіни «шьодзі». Цікавим елементом також стануть розсувні паперово-дерев’яні двері. У японському стилі велике значення має освітлення, яке має нагадувати ніжне місячне сяйво. Подбайте про гру світла і тіні, про м’яку підсвітку, яке сприяє розслабленню, допомагає зняти стрес і зануритися у хвилі релаксу. Вибирайте світильники з абажурами з паперу, шовку, дерева і скла. Оригінальна ідея – виготовлений власноруч або на замовлення стельовий світильник з молочного скла у формі світлового вікна.

Кольори Сходу

Японський стиль віддає перевагу стриманій палітрі, тому до вашого вибору насамперед білий, кремовий, бежевий, коричневий, чорний кольори та їх відтінки. Японська спальня повинна забезпечувати спокій і умиротворення, тому уникайте яскравих, насичених барв. Якщо хочете ввести в інтер’єр колір, старайтеся вибирати пастельні тони. Напевно, у вас виникає питання: якщо слід вибирати м’які відтінки, чому ж у цій спальні стіна пофарбована червоним? Червоний є традиційним кольором Японії і через те займає особливе місце в її культурі, зокрема і в дизайні інтер’єрів. Якщо вирішите використати у спальні червоний колір, не фарбуйте ним всю кімнату. Нехай це буде лише акцент на фрагментах стіни за ліжком. Ви можете використати керамічну фарбу MAGNAT Ceramic 3.

Узголів'я для ліжка своїми руками

У спальні в японському стилі неодмінно присутнє широке низьке ліжко. Дуже часто воно має декоративне узголів’я, що додає кімнаті затишку. Узголів’я можна купити готове в магазині або замовити за індивідуальним проектом, але якщо ви любите майструвати, варто виготовити його власноруч із лляного полотна і бамбука з каліграфічно виписаними японськими ієрогліфами.

У дусі дзен

Ваша спальня в японському стилі повинна налаштовувати на заспокоєння розуму та медитацію. Тому відмовтеся від декоративних елементів, які відволікають увагу, і розмістіть у кімнаті тільки те необхідне, що допоможе вам проводити тут дорогоцінний час. Звісно, проявляти надмірний аскетизм зовсім не обов’язково, і можна дозволити собі традиційну японську фігурку чи статуетку або оригінальну люстру. Однак подбайте, щоб вона гармонійно вписувалася в інтер’єр. Облаштовуючи спальню, не забудьте про підлогу. Японці ходять вдома без взуття, тож підлогове покриття має бути теплим і гладеньким, приємним для босих ніг. Тому використовуйте дерев’яні дошки, а для декору – плетені циновки. Непогано буде також застелити такими плетеними матами всю підлогу, завдяки чому отримаєте теплу та затишну атмосферу.

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше