Оливковий колір стін – де застосовувати і з чим поєднувати?

Оливковий колір заспокоює та дарує гарний настрій. Він асоціюється з відпочинком і перетворює інтер’єр на оазис природності. Де оливковий колір стін буде найкращим варіантом та з якими іншими барвами його варто поєднувати?

Зміст:

  1. Оливковий колір – що варто про нього знати? Оливковий у психології кольорів
  2. Відтінки оливкового кольору в інтер’єрах
  3. Оливковий колір – з чим поєднувати і яких комбінацій уникати
  4. Оливковий колір на стіні – ідеї від бренду MAGNAT

Він приглушений, але апетитний. Ненав’язливий, але привертає увагу. Холодний, але асоціюється з теплими інтер’єрами у стилі бохо чи рустикальному стилі. Оливковий колір підкорює серця любителів затишних інтер’єрів, які мають характер. Як його використовувати і з чим поєднувати? В яких кімнатах це буде найкращим рішенням? У нашій статті ми відповідаємо на всі ці запитання. А ще покажемо цікаві ідеї використання на стінах фарби оливкового відтінку. Наші рекомендації – це колекції MAGNAT Ceramic і MAGNAT #kolorLove.

Вітальня зі стінами у відтінках оливкового та білого кольору. Використана фарба MAGNAT #kolorLove.

Оливковий колір – що варто про нього знати? Оливковий у психології кольорів

Оливковий — це відтінок зеленого, який поєднує в собі зелені та жовті тони і трохи сірого. Приглушений, димчастий, злегка бруднуватий, він нагадує ще один популярний колір – хакі, але має в собі менше сірого. Залежно від кількості доданого білого кольору оливковий може бути світлішим або темнішим, більш або менш пастельним. Кількість жовтого кольору в ньому визначає, буде оливковий більше сонячним чи сіруватим.

Як впливає на нас оливковий колір? Про це розповідає наука, яка називається «психологія кольорів». Згідно з нею оливковий як колір із зеленої гами справляє дуже позитивний вплив на людську психіку. Будучи кольором, взятим з природи, він заспокоює, допомагає подолати негативні емоції та дарує відчуття гармонії. Оливковий сприяє відпочинку і глибокому релаксу, з ним ми почуваємо себе в безпеці.

Оливковий колір (як світлий, так і темніший) асоціюється з природою та відпусткою. Оливкові плантації, барви пізнього літа й осені, тихі луги – ось найпоширеніші асоціації, тому не дивно, що оливковий колір в інтер’єрі зазвичай використовується в сільському, рустикальному, класичному стилі та в стилях вінтаж і бохо – більше традиційних, ніж сучасних, хоча у відповідному товаристві цей колір ідеально вписується і в модерні інтер’єри.

Оливковий колір у темній версії. Використана фарба MAGNAT Ceramic 7

Відтінки оливкового кольору в інтер’єрах

Оливковий колір стін підходить для найрізноманітніших стилів. Перша підказка – стиль вінтаж. Такий відтінок фарби був поширений у 1950-х роках, тому стане чудовим рішенням для інтер’єрів у дусі mid-century modern. Можна доповнити його меблями часів соціалістичної Польщі: світло-оливковий колір стін і комод часів ПНР на тонких ніжках або крісло моделі 366 популярного польського дизайнера Юзефа Херовського – це фантастичне поєднання!

Ще один гарний варіант – стіни, пофарбовані оливковою фарбою, та рустикальний характер інтер’єру. Натуральний камінь, необроблена деревина з сучками і кільцями, льон, бавовна, лоза, неглазурована кераміка – такі елементи чудово гармонуватимуть з оливковою фарбою у вітальні, їдальні або спальні в сільському стилі.

Наступна чудова ідея використання оливкового кольору в інтер’єрі – стиль родом із країн Середземномор’я. Як щодо поцілованого сонцем півдня Італії? А може, оливкові плантації та мальовничі поля Тоскани? Іспанська провінція в охристих тонах і морська блакить Французької Рив’єри? У кожному з цих варіантів оливковий колір стін матиме приголомшливий вигляд!

В яких приміщеннях варто використовувати цей колір? Оливкові відтінки у вітальні гарно працюватимуть на великих поверхнях, як-от стіна за диваном або за телевізором. Але потрібно подбати, щоб у кімнаті було достатньо світла. У темній, маленькій вітальні оливковий колір може здаватися сумним і похмурим. Вихід – тепле або нейтральне штучне освітлення і вікна, що виходять на схід чи південь.

Якщо хочете використати оливковий колір у спальні, пофарбуйте цим відтінком одну зі стін, а  решту залиште у світлому кольорі, наприклад білому. Інший варіант – оливковий колір стін спальні у поєднанні з білою англійською вагонкою. У такий спосіб ви створите класичну декоративну спальню у старовинному дусі.

Оливковий колір стін у вітальні. Використана фарба MAGNAT Ceramic 7

Оливковий колір – з чим поєднувати і яких комбінацій уникати

З чим поєднувати оливковий колір? Ось наші рекомендації:

  • Світлі і темні відтінки оливкового кольору добре поєднувати з натуральною деревиною. Хороший варіант – деревина дуба, сосни, ясена, а також дещо темніші відтінки, такі як горіх або тик. Завдяки дереву оливкова фарба виглядає природно, легко та свіжо. Таке поєднання особливо добре пасуватиме до вінтажного інтер’єру.
  • Білий – чудова компанія для стін, пофарбованих оливковою фарбою. Він надає оливковому кольору свіжий і надзвичайно «відпочинковий» вигляд, візуально збільшує та освітлює приміщення. Біло-оливкова гама на кухні створить атмосферу італійської провінції. Білий з оливковим у вітальні — це рецепт рустикального інтер’єру в стилі фармхаус чи навіть Хемптонс.
  • Оливковий колір на стінах дуже добре виглядає в компанії з іншими відтінками зеленої гами. Поєднання різних відтінків одного й того ж кольору – хороше рішення, коли очікується, що інтер’єр буде стриманим та гармонійним. Так званий total look, тобто інтер’єр з використанням одного кольору в різних його відтінках, нині дуже популярний! Що комбінувати з оливковим кольором стін у вітальні, спальні або їдальні? Наближений відтінок хакі, світлий, але не яскравий зелений, фісташковий або навпаки – дуже темний зелений.
  • Бежевий та сірий – це кольори, які доповнять оливковий відтінок і додадуть інтер’єру природності в дусі екостилю.
  • Якщо шукаєте контрастні до оливкового кольори, вибирайте колір солоної карамелі або червоний.
  •  

Кабінет у стилі вінтаж. Оливковий колір стін – ефект, створений фарбою  MAGNAT Ceramic 3

Оливковий колір на стінах – ідеї від бренду MAGNAT

Як і з чим поєднувати оливковий колір стін у вітальні та спальні? Маємо дві цікаві пропозиції з використанням фарб MAGNAT.

Перша з них – красива вітальня у стилі вінтаж. Тут вдосталь класики дизайну часів ПНР, яку креативно поєднали з сучасними акцентами. Простий диван у дещо скандинавському стилі красиво виглядає на тлі стіни світло-оливкового кольору, пофарбованій фарбою MAGNAT #kolorLove. Композицію доповнюють жива зелень і вінтажні аксесуари.

Вітальня у стилі вінтаж. Стіна пофарбована фарбою MAGNAT #kolorLove

Друга пропозиція – облаштування спальні в екостилі, де оливкова стіна за ліжком створює красиве тло для білих доповнень, світлої деревини і живої зелені кімнатних рослин. Білий підсвічує оливковий колір та надає йому свіжості. Використаний колір MAGNAT Ceramic 3.

Спальня в екостилі. Стіна пофарбована фарбою MAGNAT Ceramic 3

Оливковий – це колір релаксу, відпочинку і природи. Вибирайте цей красивий відтінок, якщо вам подобаються затишні інтер’єри з атмосферою тиші і спокою. Кольори з палітри фарб MAGNAT стануть бездоганним вибором!

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше