На що звернути увагу, вибираючи колір стін для домашнього офісу?

Який колір стін вибрати для робочого кабінету вдома? Якщо ви працюєте в режимі home office, то напевно знаєте, якою мірою від організованого й акуратного простору домашнього офісу залежить ефективність роботи та гарне самопочуття. Що варто знати про колір стін у кабінеті?

Простір для роботи і навчання

Пандемія показала, наскільки важливим є робоче місце вдома. Багатьом з нас доводилося переходити в режим home office, так само часто домашнім офісом користувалися діти для дистанційного навчання. Неправильно облаштована робоча зона вдома або її відсутність виявилися серйозною проблемою.

На щастя, їй неважко зарадити – незалежно від того, чи є у вас окремий кабінет, чи потрібно виділити місце для роботи в іншій кімнаті, такий простір дійсно можна добре облаштувати. У цьому допоможуть правильно підібрані кольори.

З цієї статті ви дізнаєтеся, чому облаштування домашнього офісу є таким важливим. Ми розповімо, які кольори наповнюють нас енергією та бажанням діяти, а які допомагають зібратися з думками та зосередитися. Та покажемо вам декілька варіантів дизайну робочого кабінету, для фарбування яких  було використано фарбу MAGNAT #kolor love Mattlatex.

Чому варто подбати про облаштування робочого кабінету вдома?

Як ефективно працювати в режимі home office? Головне – належно облаштоване робоче місце. Найгірше, що можна придумати, це працювати в «куточку» за журнальним столиком, тримаючи ноутбук на колінах на дивані або за обіднім столом поруч із дітьми, які граються чи дивляться телевізор.

Чому так важливо мати власне робоче місце, навіть якщо це звичайний письмовий стіл, поставлений у спальні? Виконання службових завдань посеред сімейного життя виснажує нас і знижує нашу ефективність.

Що навіть гірше, зникає раніше вироблений work-life balance, тобто межа між роботою та особистим життям. Як результат, ми дедалі довше працюємо, сильніше втомлюємося, не можемо розмежувати домашні та професійні обов’язки. Отже, якщо не бажаєте падати від хронічної втоми, відповідаючи пізно ввечері на назбирані електронні листи, створіть удома простір, в якому можна буде зосередитися, а після закінчення робочого дня – залишити. Ідеальний варіант – робочий кабінет в окремій кімнаті. Якщо такої можливості немає, підійде навіть куточок з письмовим столом, зручним кріслом та відповідно підібраним кольором.

Колір стін у кабінеті – ці відтінки будуть найкращими!

Вибір кольору стін у кабінеті – важливе питання. Чому? Мозок людини активно реагує на певні кольори. Цей вплив вивчає наука – психологія кольору. Одні кольори допомагають зосередитися та сконцентруватися, інші спонукають до дії, нарешті, треті стимулюють творчі здібності. Тому перш ніж вибрати правильний колір, визначте, яку роботу ви виконуєте і які ваші щоденні завдання.

Прекрасним вибором для домашнього офісу стане фарба MAGNAT #kolor love Mattlatex – латексна зносостійка фарба, яка має відмінну покривну здатність, стійкі кольори і створює покриття особливо стійке до миття.

Кольори стін у кабінеті – ідеї для людей, які потребують зосередженості та концентрації

  • Білий і його відтінки – білий колір освіжає, допомагає зосередитися на виконанні завдань, заспокоює і знімає напругу. Крім того, він освітлює приміщення, надає йому більш чистого та охайного вигляду.
  • Кольори синьо-сірої гами – холодні відтінки синього і сірого сприяють концентрації. Вони допоможуть, коли ваша аналітична робота потребує роздумів і зосередженості.
  • Бежеві і теплі пастельні відтінки – покращують настрій, але діють також і заспокійливо. Дають відчуття безпеки, оптично збільшують і освітлюють приміщення. Допомагають подолати негативні емоції. Такі кольори домашнього офісу – для людей творчих і мистецьких професій.
  • Зелений – це колір, який стимулює креативність, а також підвищує концентрацію. Знімає стрес, напругу, розвиває творче мислення. Асоціюється зі здоров’ям, життєвою силою та природою.
  • Рожевий – підвищує оптимізм, покращує настрій, символізує прихід весни, відродження, нове життя. Додає енергії для активної діяльності.
  • Червоний і жовтогарячий – енергетично потужні відтінки для людей, яким у роботі потрібен заряд енергії та впевненості в собі.
Схожі статті

Який колір стін підібрати під коричневі меблі у кухні – ідеї та варіанти

Кольори землі, тобто бежеві, світло- і темно-коричневі, сьогодні на піку популярності! Ще кілька років тому модними були білі, а також сірі кухні. Однак зараз у тренді кольорові кухонні фасади, особливо у барвах, що асоціюються з природою та вписуються до модних інтер’єрів у стилі сканді, бохо, вінтаж або mid-century modern. На додачу до зеленого і відтінків синьої гами зустрічаються і темні меблі. То який же колір стін буде найкращим рішенням для кухні з коричневими меблями? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій статті. Також ми покажемо варіанти дизайну з кухонними шафками світло- і темно-коричневого кольору.

Детальніше

Інтер’єр у кольорах землі – ідеї та варіанти

Бежеві і кремові, коричневі, зелені і сірі у повній палітрі відтінків, а на додачу вибілені сині та жовті – це кольори, притаманні природі, які зазвичай називають кольорами землі. Користуючись цим простим ключем, ви легко створите гармонійні колірні поєднання, які впишуться до будь-якого стилю. Барви землі підкреслять мінімалізм скандинавських інтер’єрів та лофтів, увиразнять елегантність класичних композицій та створять ідилічну, теплу атмосферу в рустикальних і вінтажних помешканнях.

Детальніше

Три варіанти затишних спалень Східного характеру у відтінку куркуми

Ваша спальня заслуговує на особливу увагу, адже це кімната з особливим завданням. Вона повинна бути затишною, щоб прийняти вас у свої обійми наприкінці дня, і продуманою, щоб ви насолоджувалися своїм перебуванням тут, а пізніше – спокійним глибоким сном. Пропонуємо вам три ідеї для спальні Східного характеру у відтінку куркуми.

Детальніше

Фісташковий колір стін – для яких інтер’єрів підходить фісташковий колір і з чим його поєднувати

Фісташковий колір – чудовий вибір для помешкань. Він м’який, світлий, спокійний. Фісташковий відтінок стін красиво комбінується з деревиною, білим кольором та іншими відтінками зеленої гами. Що варто знати про інтер’єри пофарбовані у фісташковий колір? З чим поєднувати стіни фісташкового кольору у вітальні та інших кімнатах? Ознайомтеся з порадами.

Детальніше