Модні кольори стін молодіжної кімнати для дівчини чи хлопця

Які барви підходять для кімнати підлітка? Який колір стін вибрати для кімнати дівчини, а який – для хлопця? Як зробити, щоб інтер’єр враховував уподобання молодої людини та водночас залишався функціональним і комфортним? Зараз ми про все розповімо! А ще покажемо найкращі варіанти для стін у молодіжній кімнаті.

Найкращі кольори стін для кімнати підлітка

Що потрібно знати, облаштовуючи молодіжну кімнату і вибираючи кольори стін для підлітків? Підлітковий вік – це час, коли в молодій людині пробуджується бажання проявляти свою індивідуальність та власні інтереси. З’являються нові захоплення, хобі, перші симпатії і закоханості. Підліток хоче жити модно, стильно, сучасно, в оточенні улюблених речей. У цей час кімната дівчини чи хлопця стає його фортецею, укриттям, а також місцем для прийому гостей-ровесників.

Що робити, коли ваші ідеї дизайну і те, що пропонує підліток, радикально різняться? Поступитися! Пам’ятайте, що для вас це лише кімната, а для підлітка місце, з яким він ідентифікує себе. Уже через кілька років чорний або графітовий колір стін набридне. Стіни легко перефарбувати, а погодившись на дизайнерські експерименти, ви здобуваєте довіру своєї дитини та підвищуєте її самооцінку.

ПОРАДА

Перш ніж вибрати колір стін для підлітка, поміркуйте, чого потребуватиме хлопець чи дівчина у своїй кімнаті. Ось корисний перелік!

  • Зручне ліжко з якісним матрацом (жодних розкладних диванів, це інвестиція в здоров’я хребта!).
  • Куточок для навчання та виконання домашніх завдань – ергономічний письмовий стіл та офісне крісло з регульованою висотою сидіння та спинки. А якщо придбаєте модне геймерське крісло, підліток почуватиметься на сьомому небі! Письмовий стіл повинен мати велику стільницю і шухляди, а також ящики, де можна тримати гаджети та приладдя.
  • Багато місця для зберігання одягу та взуття, кількість якого у цьому віці може дивовижно збільшитися.
  • Зона для трофеїв – кожному підлітку потрібен просторий стелаж для дисків, книг, сувенірів від друзів і різних юнацьких трофеїв, що накопичуються в цьому віці.
  • Місце для творчості – юні хлопці й дівчата оточують себе фотографіями, постерами, цитатами людей, якими вони захоплюються, а ще вони часто малюють та роблять ескізи. Дошка-планер точно стане в пригоді!
  • Простір для прийому друзів – це може бути зручний диван чи навіть додаткові подушки, які можна вийняти з ящика та розкласти на підлозі. Потурбувавшись про друзів своєї дитини, ви здобудете її прихильність.


Які кольори стін для підлітків будуть вдалим рішенням? У невеликій кімнаті найкраще вибирати світлі тони, які візуально збільшать простір і освітлять його. Найкращий варіант для стін у молодіжній кімнаті – білий колір та всі його відтінки або світло-сіра гама. Якщо підліток хоче використати свій улюблений сильний колір, слід дати йому можливість зробити це в доповненнях, як-от штори, подушки, килим, постери та настінна графіка.

Що робити, коли підліток хоче пофарбувати стіни в темний колір, як-от чорний, сірий чи темно-синій? Дозвольте йому це зробити, однак переконайте оформити таким чином лише одну, акцентну стіну, скажімо, за ліжком. Ви можете пояснити, що так кімната буде світлішою, а якщо уподобання зміняться, одну стіну набагато легше перефарбувати, ніж усі чотири.

Як оформити стіни в молодіжній кімнаті?

Якщо хочете оригінальний варіант, можна використати два кольори фарби і зробити вертикальні або горизонтальні смуги. Вертикальні візуально зроблять приміщення довшим і вищим, горизонтальні, навпаки, «вкоротять» високу кімнату. Гарні поєднання кольорів для смуг: білий з чорним, білий із синім (як у морському стилі), білий з рожевим або білий із сірим.

Які фарби використати для фарбування стін і стелі в кімнаті підлітка? Рекомендуємо використовувати плямовідпірну керамічну фарбу MAGNAT Ceramic 3, адже пофарбоване покриття легко миється і стирається при забрудненнях, не розбризкується при нанесенні та має відмінну покривну здатність.

Які кольори стін підходять для кімнати дівчини-підлітка?

  • Пастельні рожеві, які чудово поєднуються з білим, сірим і навіть (якщо дівчині до вподоби панк-атмосфера) з чорним.
  • Смарагдовий – дуже модний відтінок для інтер’єрів, до того ж темний, тому у нього є всі шанси сподобатися підліткам.
  • Пастельний бірюзовий – ще один популярний колір, широко використовується в стилі бохо, який є наймоднішим дизайнерським стилем в соціальній мережі «Інстаграм».

Молодіжна кімната для хлопця – які кольори стін вибрати?

  • Популярні кольори стін для кімнати хлопця – по-чоловічому суворі сірі. Це холодні, абсолютно «дорослі» відтінки, тому мають сподобатися юнакові.
  • Темно-сірі та графітові відтінки – припадуть до смаку любителям сміливих рішень.

Чим додатково оздобити стіни в молодіжній кімнаті?

Що ще можна використати для оздоблення стін у кімнаті підлітка? Іспит складуть у першу чергу такі елементи декору, які досить легко замінити на інші, коли вони набриднуть. Тому наклейки, особливо широкоформатні – це «постріл в яблучко». У магазинах ви знайдете їх безліч, в тому числі із зображенням улюбленої зірки шоу-бізнесу чи персонажа комп’ютерної гри.

Ще одна непогана ідея – шпалери або фотошпалери на одній стіні. До вибору пропонується велика кількість різних тем. Вибирати їх варто разом з підлітком. Можливо, йому сподобається фантастичний пейзаж, галявина у вінтажному стилі або абстрактний чи геометричний малюнок.

Які кольори вибрати для кімнати хлопця чи дівчини? Ті, які найбільше подобаються вашому підлітку. Варто покластися на смак вашої дитини, зробити їй приємне та оформити кімнату так, як цього хотілося б їй!

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше