Куточок для новонародженого

Уже підготовлено одежу, дитячий візочок, засоби догляду, починаються роздуми про свою нову роль, про батьківство… Саме час зайнятися облаштуванням кімнати для малюка, який незабаром має прийти у цей світ. Про що варто пам’ятати?

Якщо є така можливість, бажано створити простір, призначений винятково для потреб дитини, який буде змінюватися разом з нею. Якщо в нашому розпорядженні немає вільної кімнати, слід поміркувати, чи не можна відокремити частину вітальні або великої спальні. Поставити додаткову стіну за допомогою профілів і гіпсокартону дуже просто і швидко. Відокремлення кімнати дає додатковий простір і нові можливості для облаштування. Це важливо, тому що в дитячій кімнаті повинно бути місце для таких обов’язкових меблів, як-от: комод, шафа для одягу і взуття, сповивальний столик, ліжечко. Це абсолютний мінімум, але кілька додаткових шухляд чи полиць також неодмінно стануть у пригоді. Мами люблять годувати коханих крихіток у затишному місці, тож бажано поставити в кімнаті зручне крісло, щоб забезпечити їм комфорт. Облаштування куточка для малюка найкраще починати зі списку найнеобхідніших речей. Лише тоді, коли вже придбаємо дитяче ліжечко, сповивальний столик чи комод, варто думати про аксесуари та декор.

ПРОСТІР У СПАЛЬНІ БАТЬКІВ

Іноді батьки свідомо вирішують розділити спальню з малюком. У цьому разі правильне облаштування кімнати особливо важливе, адже в ній потрібно розмістити особисті речі та меблі, що належать мамі й татові, а також весь дитячий «must have». Коли кімната велика, це легко, а от у разі невеликого приміщення потрібно розглянути рішення, які заощаджуватимуть простір: наприклад, придбати багатофункціональні модульні меблі або замінити двері, що відкриваються всередину, на розсувні двері.

ВИБИРАЄМО МЕБЛІ

На першому місці у списку дитяче ліжечко, яке має бути передусім стійким і функціональним. Важливе значення має якість виготовлення, регульована висота дна та наявність нижньої шухляди, в якій можна зберігати додатковий комплект постільної білизни, рушники та пелюшки. Також можна розглянути придбання ліжечка-гойдалки або колиски, яка особливо стане в пригоді у перші три місяці життя малюка. Одяг новонародженого повинен без проблем поміститися в комоді, тому покупку додаткової шафи можна відкласти на пізніше. Проте можуть знадобитися полиці та лотки, в яких зберігатимуться речі першої необхідності. Тільки пам’ятайте, що не можна чіпляти їх над ліжечком, оскільки вони можуть становити загрозу безпеці дитини. Облаштовуючи простір для новонародженого, варто керуватися і власним комфортом. Сповивальний столик слід поставити у такому місці, щоб мати легкий доступ до всього необхідного. Не забувайте, що під час переодягання, дістаючи дитячу косметику, завжди потрібно однією рукою притримувати малюка. У темну пору буде зручним нічник, який не заважатиме дитині, а батькам допоможе під час зміни підгузка або годування.

ОСВІТЛЕННЯ

Важливо, щоб світло у спальні було теплим, розсіяним і давало відчуття безпеки. Не рекомендується використовувати люмінесцентні лампи з різким, яскравим світлом, яке може непокоїти дитину. Надзвичайно важливе також і природне освітлення. Щоб мати можливість регулювати його інтенсивність, встановлюємо ролети або жалюзі, які допоможуть створити комфортні умови для сну малюка навіть опівдні.

КОЛЬОРИ, КОЛЬОРИ…

Варто віддати перевагу спокійній, однотонній кольоровій гамі стін, та доповнити яскравими акцентами за допомогою: іграшок, текстилю, картинок. Для фарбування кімнати радимо обирати плямовідпірну фарбу MAGNAT Ceramic 7, колір якої стійкий до плям, миття та стирання. До того ж, можна за допомогою кольорів і візерунків виділити окремі функціональні зони, скажімо, поставити дитяче ліжечко біля стіни, пофарбованої вертикальними пастельними смугами, а комод і столик для сповивання – на тлі більш виразного бежевого чи рожевого відтінку.

Куточок для немовляти – це куточок також і для батьків, адже тут вони щодня проводить багато часу, доглядаючи та піклуючись про маля. Тому для власного комфорту варто подбати про його стильний дизайн та продумати елементи декору. Дуже милий вигляд матимуть підвіски з літер, які складаються в ім’я дитини, барвисті картинки у красивих рамках, карусель над ліжечком, або витончений балдахін, штори з ніжним візерунком та поличка з м’якими іграшками. Також можна вибрати певний основний мотив, скажімо, принцесу або ведмедика Паддінгтона, і підпорядкувати цій темі весь декор кімнати.

ВАЖЛИВО!

Облаштовуючи куточок для малюка, слід врахувати три важливі моменти. По-перше, необхідно забезпечити дитині спокій і відчуття безпеки. По-друге, варто взяти до уваги власний комфорт і практичні міркування. По-третє, потрібно постаратися, щоб куточок стилістично відповідав дизайну решти спальні.

Схожі статті

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше