Колір стін під чорні меблі − 6 ідей для елегантного інтер’єру

Вам подобаються чорні меблі? Розмірковуєте, який відтінок стін до них підібрати? Є багато варіантів. У цій статті ми розповімо, які з них підходять для інтер’єрів у різних стилях.

Зміст:

  • Чорні меблі в інтер’єрі – що варто знати
  • Як підібрати колір стін до чорних меблів
  • Чорні меблі на кухні та колір стін
  • Кольори стін у вітальні з чорними меблями
  • Чорні меблі в спальні – який колір стін обрати?

Чорні меблі мають розкішний та елегантний вигляд і додають інтер’єру класу та вишуканості. Вони підходять для багатьох різних стилів, від лофту до бохо чи гламуру. Однак до чорних меблів слід ретельно підбирати колір стін, щоб атмосфера у кімнаті не  здавалася похмурою, а інтер’єр не був занадто темним.

З цієї статті ви довідаєтеся, що варто знати про чорні меблі. Ми порекомендуємо, який колір стін підібрати під чорні меблі на кухні, у вітальні або спальні. Також ми покажемо вам 6 чудових варіантів дизайну з меблями у цьому модному відтінку.

 

Чорні меблі ідеально гармонують з білими стінами. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Чорні меблі в інтер'єрі – що варто знати?

Чорні меблі мають стільки ж прихильників, скільки й противників. Які переваги меблів у цьому кольорі? Вони, безперечно, додають інтер’єру характеру та роблять його елегантним. Їх обирають для розкішних і вишуканих дизайнерських рішень, вони також створюють цікаві колірні акценти в світлих інтер’єрах.

В індустріальному стилі чорні меблі підкреслять суворість атмосфери. До стилістики арт-деко або сучасної класики вони внесуть авангардний дух і витонченість. Натомість у скандинавському стилі вони пожвавлять білі чи дуже світлі приміщення.

Як оформити інтер’єр з чорними меблями? Ключем до успіху є використання правильних пропорцій чорного та інших, світліших кольорів. Щоб чорні меблі мали ідеальний вигляд, але візуально не зменшували кімнату, потрібно поєднувати їх з іншими кольорами. Передусім це стосується обраного відтінку стін і підлоги, а також забарвлення доповнень та декору.

Приваблива вітальня з темно-графітовими стінами. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Як підібрати колір стін до чорних меблів?

Який колір стін поєднується з чорними меблями? Ми підготували короткий список найкращих комбінацій. Робіть свій вибір, враховуючи розмір кімнати та вподобаний вами дизайнерський стиль.

  • Білий: інтер’єр у стилі black&white – це абсолютна класика. Таке поєднання кольорів полюбилося багатьом художникам, дизайнерам і законодавцям моди, серед яких Коко Шанель та Карл Лагерфельд. Чорний додає білому характеру, а білий освіжає чорний і підкреслює його таємничість. Чорно-білий інтер’єр вписується в будь-який стиль: лофт, гламур, сканді, сучасну класику.
  • Світло-сірий: сірий, як і чорний, є нейтральним кольором. Вони ідеально пасують один до одного. Щоб інтер’єр був світлішим, рекомендуємо світлі, пастельні відтінки сірого.
  • Кольори землі: бежеві та пісочні відтінки, є теплими, тож вони додадуть чорному затишку і дещо пом’якшать його силу. Таке поєднання варто застосовувати в інтер’єрах у стилі мінімалізм або джапанді.
  • Бірюзовий та блакитний: оскільки це холодні кольори, вони роблять приміщення світлішим і просторішим. Чорні меблі мають чудовий вигляд на тлі блакитних кольорів. Інтер’єр справляє враження сучасності та легкості.
  • Помаранчеві, червоні, каштанові відтінки: разом з чорними меблями вони створять красиву композицію в стилі бохо, а також підійдуть і для вінтажних інтер’єрів.
  • Зелений, зокрема шавлієвий, пляшковий, фісташковий, трав’яний: зелено-чорне поєднання водночас елегантне й природне, стане гарним вибором для інтер’єрів у стилі сучасна класика та ретро.

Варіант стіни з чорними меблями. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Чорні меблі на кухні та колір стін

Чорні кухні, які колись були рідкісним вибором, сьогодні стали дуже модними. Матові чорні кухонні меблі вже кілька сезонів є справжнім інтер’єрним хітом, який зустрічається навіть у невеликих квартирах і міні-кухнях.

Як оформити чорну кухню і з чим її поєднати? Слід пильнувати, щоб правильно підібрати інші відтінки та щоб пропорція чорного до інших кольорів не була надто великою. Чим менша за розміром кухня, тим менше в ній має бути чорного.

Який колір стін пасуватиме до чорних кухонних меблів? Перша підказка – чорно-біла кухня, також відома як кухня-смокінг. Це красиве, стильне поєднання, яке асоціюється з модою і класикою. Якщо ви до того ж  викладете підлогу чорно-білою плиткою,  немов шахівницю, то створите сміливу двоколірну композицію, як у паризькій кав’ярні. Якщо чорно-біла кухня здається вам похмурою, прикрасьте її кольоровими аксесуарами чи дерев’яними елементами, скажімо, стільницею або кухонним посудом.

Який  ще є варіант кольору стін для чорних меблів у кухні? Дуже світлий, пастельно-рожевий. Пудрові відтінки фантастично гармонують з матовим чорним. Комбінація буде солодкою і апетитною, але водночас ніжною й елегантною.

Наступний хороший варіант – стіна в кольорі пляшкової зелені. Темно-зелений – надзвичайно благородний відтінок, як і чорний. Разом вони створюють дуже стильний і вишуканий дует. Однак, якщо додати до них білий колір або дуже світлу деревину, то отримаєте красивий інтер’єр у стилі бохо.

Чорна кухня в дусі бохо. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Кольори стін у вітальні з чорними меблями

Як оформити вітальню з чорними меблями? Який колір стін вибрати? Перша підказка – найочевидніше рішення, тобто білий і його відтінки. У сучасній вітальні – більше прохолодні. Для вітальні в класичному стилі – теплі.

Друге рішення, яке може вам сподобатися, це сірий колір. Чорні меблі і сірі стіни найчастіше зустрічаються в стилі лофт, поєднуючись з білим кольором і необробленим деревом.

Менш очевидним варіантом є стіна в теплому пудрово-рожевому кольорі, м’якому теракотовому, світлому та стриманому шавлієвому, пастельному блакитному, м’ятному або рудуватому. Однак ми не рекомендуємо поєднувати чорні меблі з жовтими або світло-помаранчевими стінами. Наш мозок асоціює таке колірне поєднання з небезпекою (кусючі комахи, отрута тощо) – в інтер’єрі, оформленому у жовто-чорній гамі, нам, швидше за все, буде неспокійно.

Сучасна вітальня з чорними меблями. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Чорні меблі у спальні – який колір стін?

У який колір пофарбувати стіни під чорні меблі в спальні? Якщо ви шанувальник класичних поєднань, звісно ж, у білий. Це хороший вибір для спальні у скандинавському стилі або стилі гламур. Чорні меблі для спальні можуть бути матовими (дедалі більш популярний варіант) або глянцевими. В обох випадках білий матиме чудовий вигляд.

Однак якщо ви любите авангардні рішення та цінуєте загадковість і вишуканий стиль, розгляньте вибір чорного ліжка і чорних стін у спальні. Ця концепція підходить для чоловічих інтер’єрів і там, де розкіш має значення. Колись повністю чорні спальні були рідкістю, сьогодні вони все частіше входять у портфоліо відомих дизайнерів.

У композиції на фото чорний диван розміщений на тлі чорної стіни. На стіні фарба MAGNAT CERAMIC 3.

Як пофарбувати стіни під чорні меблі? Важливе значення має правильна пропорція білого і світлих відтінків, тому найкращі варіанти – білий і його варіації, світло-бежевий або пастельно-сірий. Проте якщо вам хочеться обрати до чорних меблів зелений, синій або теплий червоний колір, ніщо не завадить вам облаштувати інтер’єр своєї мрії саме так!

Схожі статті

Який колір стін підібрати під коричневі меблі у кухні – ідеї та варіанти

Кольори землі, тобто бежеві, світло- і темно-коричневі, сьогодні на піку популярності! Ще кілька років тому модними були білі, а також сірі кухні. Однак зараз у тренді кольорові кухонні фасади, особливо у барвах, що асоціюються з природою та вписуються до модних інтер’єрів у стилі сканді, бохо, вінтаж або mid-century modern. На додачу до зеленого і відтінків синьої гами зустрічаються і темні меблі. То який же колір стін буде найкращим рішенням для кухні з коричневими меблями? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій статті. Також ми покажемо варіанти дизайну з кухонними шафками світло- і темно-коричневого кольору.

Детальніше

Інтер’єр у кольорах землі – ідеї та варіанти

Бежеві і кремові, коричневі, зелені і сірі у повній палітрі відтінків, а на додачу вибілені сині та жовті – це кольори, притаманні природі, які зазвичай називають кольорами землі. Користуючись цим простим ключем, ви легко створите гармонійні колірні поєднання, які впишуться до будь-якого стилю. Барви землі підкреслять мінімалізм скандинавських інтер’єрів та лофтів, увиразнять елегантність класичних композицій та створять ідилічну, теплу атмосферу в рустикальних і вінтажних помешканнях.

Детальніше

Три варіанти затишних спалень Східного характеру у відтінку куркуми

Ваша спальня заслуговує на особливу увагу, адже це кімната з особливим завданням. Вона повинна бути затишною, щоб прийняти вас у свої обійми наприкінці дня, і продуманою, щоб ви насолоджувалися своїм перебуванням тут, а пізніше – спокійним глибоким сном. Пропонуємо вам три ідеї для спальні Східного характеру у відтінку куркуми.

Детальніше

Фісташковий колір стін – для яких інтер’єрів підходить фісташковий колір і з чим його поєднувати

Фісташковий колір – чудовий вибір для помешкань. Він м’який, світлий, спокійний. Фісташковий відтінок стін красиво комбінується з деревиною, білим кольором та іншими відтінками зеленої гами. Що варто знати про інтер’єри пофарбовані у фісташковий колір? З чим поєднувати стіни фісташкового кольору у вітальні та інших кімнатах? Ознайомтеся з порадами.

Детальніше