Елегантна вітальня – як підібрати колір стін?

Елегантність вітальні значною мірою залежить від правильно підібраних і скомпонованих кольорів. Стиль і форма меблів, вибір текстур і доповнень у цьому контексті видається другорядним питанням. Саме колір задає настрій в інтер’єрі, створює атмосферу і справляє вирішальне перше враження.

Поєднання матеріалів

Елегантний інтер’єр – це той, у якому панує прохолодна, стримана атмосфера. Елегантність вимагає вміння орієнтуватися в найновіших трендах, а також знань про класичні поєднання матеріалів, кольорів і стилів. В елегантному інтер’єрі немає місця для помилок. Саме бездоганність вибору кольорів, матеріалів і предметів вирішує, сприйматимуть інтер’єр як елегантний чи ні. Підбираючи потрібний колір стін, спробуйте глибокоматову керамічну плямовідпірну фарбу MAGNAT CERAMIC 7.

Елегантний інтер'єр

Якщо красу інтер’єру можна оцінювати суб’єктивно, відповідно до власного смаку, то поняття елегантності – більш універсальне і не залежить від індивідуальних уподобань. Отже, як створити простір, який в очах більшості буде сприйматися як елегантний? На що звернути увагу під час вибору кольору?

Атмосфера спокою

Тональності, які вважають надзвичайно вишуканими та елегантними, зазвичай складаються з нейтральних або холодних кольорів. Такі барви створюють у вітальні атмосферу спокою, прохолодної віддаленості і стриманості. Всупереч поширеній думці, такий інтер’єр – чудове місце для прийому гостей і відпочинку. Якщо бажаєте надати кімнаті затишного характеру, краще вибирати теплі відтінки білого або дуже світлі барви, аніж насичені, теплі кольори.

Композиційна цілісність інтер’єру

Елегантні інтер’єри не епатують різноманіттям барв. Кількість кольорів на стінах – максимум два, до яких відповідно підбирають решту елементів інтер’єру, відтінки деревини, скла, пластику і тканин. У доборі барв важлива послідовність. Колір, присутній на стіні, підкреслюємо аксесуарами того ж відтінку. Тоді інтер’єр здаватиметься цілісним, а предмети – впорядкованими і не випадковими. Важливим фактором, який суттєво впливає на те, чи матиме інтер’єр елегантний вигляд, є якість малярних покриттів. Стіна має виглядати ідеально, а лінії стику кольорів чи сполучення площин – це ті місця, де чітко видно якість, тому слід особливо подбати про них у процесі виконання робіт або їх приймання. Будь-які нерівності чи дефекти особливо ріжуть око в елегантних інтер’єрах. Вітальня – це те місце в домі, де ми відпочиваємо, спілкуємося з членами родини, приймаємо гостей і проводимо вільний час. Елегантність цього інтер’єру може не тільки свідчити про наш гарний смак та почуття естетики, але й впливати на наш імідж.

Powiązane artykuły

Сіра кухня з деревом – ідеї для натхнення та варіанти дизайну

Одним із завжди актуальних і модних трендів у дизайні інтер’єру є сіра кухня з деревом. Сірі відтінки можна поєднувати з білим, бежевим, а також чорним або темно-синім кольором. Як це зробити? Перегляньте красиві варіанти дизайну з використанням фарб MAGNAT!

Детальніше

Колір пляшкової зелені – ідеї для оформлення вітальні у зелених тонах

Зелена вітальня – це дуже модно. Найпопулярнішим відтінком зеленої гами сьогодні є, безперечно, пляшково-зелений. У вітальні він має водночас елегантний і класичний вигляд і гарно вписується у велику кількість стилів. Шукаєте ідеї для дизайну вітальні у зеленій гамі? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

Детальніше

Як підібрати колір стін під світло-коричневі меблі – поради та ідеї для натхнення

Меблі в кольорі світлого дерева – абсолютний хіт у вітальні, спальні та навіть кухні. Який відтінок стін красиво поєднуватиметься зі світло-коричневим стелажем, комодом, диваном чи кухонним гарнітуром? Як комбінувати між собою кольори у присутності таких меблів? До вашої уваги короткий порадник і три чудових варіанти дизайну.

Детальніше