Фісташковий колір стін – для яких інтер’єрів підходить фісташковий колір і з чим його поєднувати

Фісташковий колір – чудовий вибір для помешкань. Він м’який, світлий, спокійний. Фісташковий відтінок стін красиво комбінується з деревиною, білим кольором та іншими відтінками зеленої гами. Що варто знати про інтер’єри пофарбовані у фісташковий колір? З чим поєднувати стіни фісташкового кольору у вітальні та інших кімнатах? Ознайомтеся з порадами.

Зміст:

  • Як фісташковий колір впливає на характер і стиль кімнати?
  • Як використовувати фісташковий колір стін в інтер’єрі?
  • Поєднання фісташкового кольору стін із натуральними матеріалами – ідеї для натхнення
  • Які додаткові кольори найкраще гармонуватимуть із фісташковим кольором стін?
  • Які переваги використання фісташкового кольору для фарбування стін?

У зеленій палітрі фісташковий розташований поруч з такими відтінками, як-от м’ятний, селадоновий, оливковий та шавлієвий. Усі ці кольори – пастельні, з невеликою домішкою холодного сірого або блакитного. Кожен з них охоче використовують дизайнери інтер’єрів, з огляду на їх універсальність та благотворний вплив на нервову систему людини.

Коли варто обирати фісташковий інтер’єр? Як поєднувати фісташкові стіни у вітальні, спальні, кухні або ванній кімнаті з іншими кольорами? У цій статті ви знайдете поради та ідеї для фісташкового кольору стін з фарбами MAGNAT CERAMIC 3.

Затишна спальня пофарбована фарбами MAGNAT CERAMIC 3.

Як фісташковий колір впливає на характер і стиль кімнати?

Фісташковий – це приглушений, дуже ніжний, блідо-зелений відтінок. Він сприймається як м’який, лагідний і теплий колір. У ньому відчувається сірий, але на відміну від м’ятного кольору, немає блакитних тонів.

Фісташкові стіни набагато світліші, ніж стіни оливкового кольору. Тому фісташковий колір можна використовувати і в невеликих приміщеннях, і там, де освітлення стін є недостатнім.
Наближеним до фісташкового є також колір хакі в інтер’єрах, але фісташковий однозначно ясніший за нього.

Фісташковий колір візуально збільшує та освітлює приміщення, створює атмосферу спокою і затишку. Як і будь-який відтінок зеленої гами, має заспокійливу та релаксаційну дію, покращує настрій і знімає стрес.

Як використовувати фісташковий колір стін в інтер'єрі?

Серед кольорів стін фісташковий є одним з найкращих варіантів. Він робить приміщення світлішим, візуально збільшує його, а також надає затишного і природного характеру. Подивіться, яким може бути фісташковий інтер’єр вітальні, ванної кімнати, кухні та спальні.

Вітальня пофарбована фарбами MAGNAT CERAMIC 3.

Фісташковий колір у вітальні

Фісташковий колір використовується у багатьох стилістичних напрямах, але найкраще він вписується в історичні, як-от «стиль арт-деко в інтер’єрах», ретро, мід-сенчурі модерн. Фісташковий колір стін також буде чудовим вибором для модного стилю «сучасна класика».

У вітальні на фото фісташкові стіни оздоблені витонченою ліпниною. Фісташковий колір тут скомбінований з темним, смарагдово-зеленим і гірчично-жовтим. Інтер’єр в цілому елегантний та гармонійний.

Ще один варіант для вітальні з фісташковим кольором – «стиль шеббі-шик». Тоді фісташкові стіни поєднуємо з білими зістареними меблями та декоративними елементами у техніці декупаж.

Елегантна вітальня пофарбована фарбами MAGNAT CERAMIC 3.

Фісташковий колір на кухні

Меблеві фасади кольору фісташки – один із топових трендів у дизайні кухонь. Вони більш спокійні і теплі, ніж м’ятно-зелені, тому підходять як для ретро, так і для сучасних інтер’єрів.

У кухні на фото кухонні меблі фісташкового кольору мають просту, мінімалістичну форму. Світла інтер’єру додають світла стільниця та пофарбовані у білий колір стіни кухні.

Елегантна кухня пофарбована фарбами MAGNAT CERAMIC 3.

Фісташковий колір у спальні

Фісташковий колір стін у спальні найкраще поєднувати з чисто-білим, сірим, світлою деревиною та золотом. Це рецепт елегантного і водночас затишного, сприятливого для відпочинку інтер’єру.

У спальні на фото фісташковий відтінок має стіна за ліжком, решта залишені білими. Фісташкового кольору також і постіль. Аксесуари підібрані у золотому і м’ятному кольорі. Які штори пасуватимуть до фісташкових стін у спальні? Відповідні відтінки:  варіації білого, світло-сірий, бежевий або темніший зелений відтінок, як-от шавлієвий.

Затишна спальня пофарбована фарбами MAGNAT CERAMIC 3.

Поєднання фісташкового кольору стін із натуральними матеріалами – ідеї для натхнення

З чим гармонуватиме фісташковий колір в інтер’єрі? Ось наші пропозиції щодо матеріалів та аксесуарів:

  • Чим доповнити фісташкові стіни? Обирайте вироби зі світлої (дуб, бук, ясен) або з дещо темнішої деревини (горіх). Це можуть бути дерев’яні меблі, столики зі зрізу дерева, дерев’яні світильники або декоративні елементи.
  • З фісташковим кольором красиво поєднуються плетені вироби з морської трави, лози, ротангу.
  • Розмірковуєте, які штори підібрати до фісташкових стін? Віддайте перевагу натуральним тканинам, як-от льон. У такий спосіб ви отримаєте інтер’єр у стилі бохо або еко.
  • З фісташковим кольором також гарно комбінується натуральний камінь, особливо білий або сірий мармур.

Які додаткові кольори найкраще гармонуватимуть із фісташковим кольором стін?

З фісташковими стінами варто поєднувати нейтральні кольори – білий, сірий, можливо також чорний (у матовому варіанті). Крім того, хорошу компанію цьому відтінку складуть інші кольори землі, як-от бежевий, пісочний, м’який коричневий.

Чудова ідея – кольори латуні, золоті і міді, які надають фісташковим інтер’єрам елегантного характеру. Також можна комбінувати між собою різні відтінки зеленого і, крім фісташкового, ввести в інтер’єр смарагдовий, пляшково-зелений або малахітовий колір.

Вітальня пофарбована фарбами MAGNAT CERAMIC 3.

Які переваги використання фісташкового кольору для фарбування стін?

Чому варто пофарбувати стіни у відтінок фісташки? Цей колір має багато переваг: він візуально не зменшує приміщення, він чудово вписується у різні стилі дизайну, від бохо до скандинавського, мід-сенчурі модерну та навіть вінтажу, красиво поєднується з натуральною деревиною і каменем, гарно комбінується з іншими кольорами та з кімнатними рослинами, наповнюючи оселю відчуттям спокою та гармонії.

Тепер ви знаєте, який на вигляд фісташковий колір, як він впливає на нервову систему людини, як ввести його в інтер’єр та які доповнення підібрати до фісташкових стін.

Схожі статті

Який колір стін підібрати під коричневі меблі у кухні – ідеї та варіанти

Кольори землі, тобто бежеві, світло- і темно-коричневі, сьогодні на піку популярності! Ще кілька років тому модними були білі, а також сірі кухні. Однак зараз у тренді кольорові кухонні фасади, особливо у барвах, що асоціюються з природою та вписуються до модних інтер’єрів у стилі сканді, бохо, вінтаж або mid-century modern. На додачу до зеленого і відтінків синьої гами зустрічаються і темні меблі. То який же колір стін буде найкращим рішенням для кухні з коричневими меблями? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій статті. Також ми покажемо варіанти дизайну з кухонними шафками світло- і темно-коричневого кольору.

Детальніше

Інтер’єр у кольорах землі – ідеї та варіанти

Бежеві і кремові, коричневі, зелені і сірі у повній палітрі відтінків, а на додачу вибілені сині та жовті – це кольори, притаманні природі, які зазвичай називають кольорами землі. Користуючись цим простим ключем, ви легко створите гармонійні колірні поєднання, які впишуться до будь-якого стилю. Барви землі підкреслять мінімалізм скандинавських інтер’єрів та лофтів, увиразнять елегантність класичних композицій та створять ідилічну, теплу атмосферу в рустикальних і вінтажних помешканнях.

Детальніше

Три варіанти затишних спалень Східного характеру у відтінку куркуми

Ваша спальня заслуговує на особливу увагу, адже це кімната з особливим завданням. Вона повинна бути затишною, щоб прийняти вас у свої обійми наприкінці дня, і продуманою, щоб ви насолоджувалися своїм перебуванням тут, а пізніше – спокійним глибоким сном. Пропонуємо вам три ідеї для спальні Східного характеру у відтінку куркуми.

Детальніше

Фісташковий колір стін – для яких інтер’єрів підходить фісташковий колір і з чим його поєднувати

Фісташковий колір – чудовий вибір для помешкань. Він м’який, світлий, спокійний. Фісташковий відтінок стін красиво комбінується з деревиною, білим кольором та іншими відтінками зеленої гами. Що варто знати про інтер’єри пофарбовані у фісташковий колір? З чим поєднувати стіни фісташкового кольору у вітальні та інших кімнатах? Ознайомтеся з порадами.

Детальніше